La colla sardanista Cim d’Estela organitza el 17è curset de sardanes de l’entitat

La colla sardanista de Berga Cim d’Estela organitza el 17è curset de sardanes de l’entitat. És un curs que està obert a totes les edats, la primera sessió es farà dimarts 17 de febrer i l’activitat s’allargarà fins el 24 d’abril d’enguany.

L’objectiu és que tothom qui ho vulgui pugui aprendre com es balla sardanes o millorar la seva destresa en la dansa catalana per excel·lència. El president de la colla Cim d’Estela, Pere Artigas, ha explicat a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat que el curset serà gratuït i es farà els dimarts i divendres, de 8 al 9 del vespre, al local de les Colònies de Borredà, al carrer Cervantes de Berga.

Artigas també s’ha mostrat satisfet de la “prou bona acollida” que les sardanes tenen entre el jovent del Berguedà. Artigas diu que: “en el nostre cas, hi ha molt jovent que s’anima a ballar sardanes per Corpus, és una situació força excepcional”. Artigas admet que “de jovent, durant l’any en tenim poc; però a Berga acollim dues de les audicions de sardanes amb més joves de Catalunya, en referència a les ballades que es fan després de les Patums completes de dijous i diumenge, per Corpus”. En aquest sentit explica que “n’hi ha que ara a la primavera vénen algun dia per saber-ne allò bàsic: és veritat que els desperta cert interès quan s’acosten aquelles dates”.

El curs que comença ara, per a adults, finalitzarà amb una audició pels volts de Sant Jordi on els participants podran mostrar el que hi han après. En el cas dels nens i nenes, i en un curset que es farà l’abril, la temporada de primavera es clourà com és habitual amb el Concurs Infantil de Sardanes de l’1 de maig.

Segons Pere Artigas, a més: “Tenim una colla, la Colla Brots del Cim, que ha competit durant molt anys a nivell català”. El problema, però, és que  per poder-se presentar a competició “es necessita molta dedicació”.

X