L’oposició de Berga veu amb preocupació el futur de la concessió del Tossalet

El trencament de la concessió del Centre Esportiu El Tossalet de Berga, l’adjudicatària del qual és en l’actualitat la Federació Catalana de Natació (FCN), es veu amb preocupació des de l’oposició a l’Ajuntament de Berga.

En el ple d’aquest dijous al vespre, l’equip de govern de Berga (CiU) va oficialitzar la decisió consistorial de desestimar la cessió d’aquesta concessió, que hauria comportat la subrogació del contracte actual a una societat formada per accionistes de Berga Resort.

La desestimació es va aprovar al ple, de fet, amb els vots a favor de l’equip de govern de Convergència i Unió (CiU) i els de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), aquests últims partidaris d’una gestió directa de l’equipament; però va tenir l’abstenció dels regidors del grup no adscrit i el de Joan Antoni López Noguera, del PP. En aquest sentit, el regidor del grup no adscrit Impuls, Ramon Camps, va assegurar que l’equip de govern no havia fet fins ara una gestió prou diligent de l’assumpte. ”S’hauria d’haver portat d’una altra manera”, va advertir.

Joan Antoni López Noguera va recordar també que la convocatòria del concurs “no garanteix que aquest no quedi buit”.

L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, va exposar al respecte una vegada més que “el que es demanava en la subrogació era una modificació important del contracte original”, que feia que en canviessin les condicions econòmiques. Segons Gendrau: l’acord entre la federació, que ja ha explicitat clarament que vol deixar la concessió, i la nova societat “estava molt agafat amb pinces”; tant econòmica, política com jurídicament. En aquest punt, hi va estar d’acord la CUP, que va explicitar que aquest acord hagués pogut comportar bàsicament “un monopoli privat”. Ja que les instal·lacions de Berga Resort – de les quals els empresaris que estaven interessats en el Tossalet són accionaris – també compten amb piscina coberta, de la mateixa manera que l’equipament públic.

Tot i explicitar la seva preocupació pel futur del Tossalet, la resta de grups de l’oposició no veuen malament tampoc la decisió de desestimar aquesta subrogació, i és per aquest motiu que van abstenir-se en la votació.

L’equip de govern de Berga convocarà un nou concurs per atorgar la concessió pública del Tossalet, encara que abans encarregarà un informe de viabilitat de l’equipament a la Diputació de Barcelona que permeti estudiar-ne l’equilibri econòmic. Anna Maria Guijarro, de la CUP, va recordar que una opció hauria de ser “apostar per una gestió directa; recuperar serveis i fer-ne la municipalització”.

Moció del PP desestimada

Un dels moments més tensos del ple va tenir lloc quan es va discutir la moció presentada pel PP, per augmentar d’1 a 3 anys els anys d’empadronament necessaris per obtenir ajudes socials del consistori. La regidora de Benestar Social, Maribel Iglesias, va acusar a López Noguera “de fomentar rumors” sobre la immigració, que des del consistori s’estan intentant combatre a través de la Taula de Nova Ciutadania; a la que, segons va recordar Iglesias, López Noguera assisteix com la resta de regidors de l’oposició.

El regidor popular va defensar-se apuntant que “la millor manera de fer callar rumors  és que es publiqui el reglament i que, si s’atorguen o es desestimen ajudes, la decisió s’expliqui correctament”.

Per al grup no adscrit i per a la CUP, la moció del PP era “electoralista”. De manera que aquesta es va desestimar, amb els vots en contra de tots els grups, excepte el del propi regidor popular.

Incident amb Carme Prada

Precisament, durant l’argumentació sobre aquesta moció del Partit Popular es va viure un altre moment incòmode al ple. El regidor de la CUP, Francesc Ribera ‘Titot’, acusava Joan Antoni López Noguera de “fer-se l’artista” i de buscar “guanyar vots” entre els votants de Plataforma per Catalunya (PxC), donat que aquesta formació de marcat caràcter antiimmigració no es presenta a la ciutat a les properes eleccions. En aquell moment, Carme Prada, que va ser precisament la candidata de PxC a les eleccions del 2011 i que assistia com a públic al plenari, va haver de ser expulsada de la sala després que s’aixequés per escridassar a Ribera. “Si no em presento és perquè em van amenaçar”, va etzibar.

X