Gironella, Societat

L’acusació manté la petició de quatre anys de presó per a la mestra de Gironella que presumptament va maltractar dos nens d’un any

La fiscalia demana quatre anys de presó per a Esther S. B. i l’acusa de dos delictes contra la integritat moral amb l’agreujant de superioritat, mentre que els advocats dels pares l’acusen d’un delicte contra la integritat moral i un altre de lesions. A més, l’acusació particular afegeix dues faltes de lesions pel dany moral que han patit els pares i li demana una multa de 2.400 euros.

L’acusació considera provada l’autoria dels fets amb les imatges enregistrades amb una càmera instal·lada sense previ avís a l’aula i on es pot veure com, el novembre del 2011, Esther S. B. tira un nen a terra de forma violenta, posant el seu genoll a sobre per immobilitzar-lo i obligant-lo a empassar menjar, i com introdueix un nen en un sac de dormir en posició inversa a l’habitual -amb el cap al lloc dels peus- fins que es queda adormit. A més, considera claus el testimoni de dues persones que van presenciar els fets.

De la seva banda, la defensa demana l’absolució d’Esther S. B. i ha qualificat el comportament de l’educadora de “poc adequat” i “molt recte”, però en cap cas constitutiu de delicte. A més, ha insistit en desvirtuar les imatges enregistrades amb una càmera “clandestina” i ha assegurat que en cap cas han quedat provats els fets dels quals se l’acusen ni tampoc les lesions que han patit els menors. En aquest sentit, ha qualificat “de barbaritat” les penes que se li demanen.

Pel que fa a l’altra acusada, Montserrat G. C., companya d’Esther S. B., la fiscalia li manté la petició de pena de cinc mesos i quinze dies de presó, ja que considera que no va adoptar cap decisió tot i haver presenciat com Esther S. B. posava a dormir el nen del revés. La seva defensa demana l’absolució.

“Semblava que veia el dimoni”, diu la mare d’una alumna de l’escola bressol

Durant la darrera jornada del judici, s’ha pogut escoltar el testimoni enregistrat de la mare d’una menor que presumptament també va patir maltractaments per part de l’acusada. La mare no ha pogut assistir al judici perquè després dels fets van decidir tornar al seu país d’origen.

Segons el testimoni de la mare, la petita tenia “pànic” a la mestra i tremolava cada cop que la veia. “Semblava que veia el mateix dimoni”, ha assegurat. La mare ha explicat que, quan parlava amb la mestra, Esther S. B. li deia que tenia un problema d’adaptació i que plorava només durant cinc minuts, però que durant una jornada de portes obertes va veure fotografies de la seva filla amb els ulls inflats de tan plorar. El judici ha quedat vist per sentència.

Escola bressol judici Maltractaments Mestra

Estic amb tu

Comentaris