Resultats esportius del cap de setmana al Berguedà

FUTBOL

Primera Catalana – Grup 1

La Unió Esportiva Avià ha perdut per un ajustat 2 a 1 al camp de l’Escala.

Partit amb alternatives on l’Escala va dominar el primer temps, mentre que l’Avià va portar el control a la represa. A la mitja hora de joc i després de vàries ocasions a una i altra banda del camp, Jam va avançar a l’Escala en una bona acció en què va desfer-se en velocitat de la defensa avianesa. Abans d’arribar al descans, l’Avià va gaudir d’alguna ocasió per empatar però entre el porter i la defensa empordanesa ho van evitar.

A la segona meitat, l’Avià va millorar però el rival va aconseguir ampliar l’avantatge en una jugada aïllada en què Jam va superar altra vegada a Sergi. Malgrat tot, poc després i a falta de només 20 minuts per l’acabament, Miki López retallava distàncies i donava esperances a un Avià que, finalment, no seria capaç d’aconseguir l’igualada.

La derrota per 2 a 1 allunya als d’Albert Garcia de la promoció d’ascens, que ja els queda a 7 punts. A aquestes alçades, els avianesos són cinquens, amb 43 punts.

I pel que fa al pròxim cap de setmana, comença un tram de temporada a priori ideal perquè l’Avià recuperi les bones sensacions. El conjunt del Berguedà rebrà la visita de la Gramanet Milan, que actualment es troba a la 15a posició, en zona de descens, amb 22 punts.

Consulta els resultats i classificacions de 1a Catalana

Segona Catalana – Grup 4

L’Atlètic Gironella ha guanyat amb claredat al Bellavista Milan per 4 a 1.

Partit dominat per un Gironella que va ser més intens que el rival i que, a la vegada, va estar més encertat de cara a porteria. Després d’uns primers minuts d’igualtat, passat el minut 20, Guifré va transformar un penal per avançar al Gironella. 5 minuts més tard, però, el Bellavista va aconseguir empatar i feia justícia al joc parell que s’havia vist fins al moment. En qualsevol cas, el gol va fer despertar el Gironella, que va començar a crear ocasions i no va tardar en tornar-se a avançar. Va ser passada la mitja hora de joc, quan Vilalta va desfer-se de tots els oponents per després superar a plaer al porter rival.

A la represa, el Gironella va sortir disposat a sentenciar. Al minut 50, una bona rematada al segon pal de Sergi Muñoz va suposar el 3 a 1 pels del Berguedà. Malgrat tot, el resultat no es va tornar a moure fins al darrer minut de partit, quan Àngel va aprofitar un refús per fer el definitiu 4 a 1.

La victòria serveix als de Xavi Posas per oblidar la derrota de la setmana passada a Sallent i per tornar-se a enganxar a la lluita per la promoció. Els gironellencs són ara mateix cinquens, amb 42 punts, a només 4 de la Penya San Pedro, que ocupa el segon lloc amb 46 punts.

I el cap de setmana vinent, el Gironella es desplaça fins a Barcelona per enfrontar-se al Tibidabo Torre Romeu, actual 16è classificat, en zona de descens, amb 22 punts.

Consulta els resultats i classificacions de 2a catalana

Tercera i Quarta Catalana

Les classificacions de tercera i quarta catalana les podeu consultar a 3a catalana i 4a catalana.

FUTBOL SALA

Equip femení, Primera Divisió

El Futbol Sala Femení Gironella ha empatat a 3 a casa davant l’Estanda Ordizia.

Empat in extremis d’un Gironella que va aconseguir fer dos gols al darrer minut de partit per aconseguir la igualada.

La primera meitat va començar amb un Gironella dominador que va topar-se amb un rival sòlid darrera però que creava perill al contracop. Precisament, al minut 7, en una jugada de contraatac, les guipuscoanes van avançar-se en el marcador, col·locant així un 0 a 1 al electrònic que no va moure’s fins a la segona meitat.

A la represa, la tònica del partit va seguir més o menys igual i l’Estanda va seguir donant el control de la pilota al Gironella per generar problemes en sortides esporàdiques al contracop. Sigui com sigui, la tàctica va seguir donant fruits i el 0 a 2 va arribar en un servei de córner que va rematar Anna Riera a l’equador del segon període. Malgrat tot, el Gironella no va perdre la cara al partit i Anna Costa va retallar distàncies a falta de 5 minuts pel final. El gol semblava esperonar a les catalanes, però una oportunista Miriam Arana va fer el tercer de l’Estanda a poc més d’un minut pel final, posant les coses molt difícils al Gironella. Tot i això, el conjunt del Berguedà va tirar d’èpica i un gol d’Anna Costa i un altre de la jove Cèlia Catà van servir per empatar el partit en menys d’un minut i aconseguir un punt important per seguir somiant amb la permanència.

Amb aquesta derrota, el Gironella segueix a la 14a plaça, amb 15 punts i en zona de descens, però retalla un punt respecte les places que garantirien la permanència.

I de cara a la propera jornada, duel vital pel Gironella, que podria servir-li per sortir del descens d’una vegada per totes. Les catalanes jugaran a la pista del Lacturale Gurpea Orvina, actual 12è classificat, amb només dos punts que el Gironella i que, per tant, podria caure en zona de descens en cas de sortir derrotat de l’enfrontament amb les berguedanes.

Consulta els resultats i classificacions del futbol sala femení

Aquesta setmana, hem parlat a més amb Clàudia Pons, jugadora del Futbol Sala Gironella, per saber com s’està vivint la temporada dins el vestuari gironellenc.

BÀSQUET

Primera Catalana – Grup 2

El Bàsquet Berga ha perdut a casa davant l’Alpicat per 55 a 63.

Amb aquesta derrota, els berguedans segueixen a la 15a posició, amb un balanç de 4 victòries i 20 derrotes i tenen cada vegada més complicada la permanència a la categoria.

I de cara a la propera jornada, el Bàsquet Berga jugarà a la pista del Club Bàsquet Prat, actual 10è classificat, amb 10 victòries i 14 derrotes.

X