Més de 700 infants participen al concurs de dibuix dels Castellers de Berga

Els Castellers de Berga han convocat el primer concurs de dibuix infantil, amb l’objectiu que els més petits escullin el disseny de la samarreta de la canalla de la colla. La convocatòria, oberta a tots els alumnes de P5 fins als de 3r de primària de tots els centres educatius del Berguedà i rodalies, ha tingut una gran participació. Un total de 13 escoles i més de 700 infants han presentat les seves propostes.

Sota el lema ‘Canalla Castellera’, els participants podien presentar dibuixos amb qualsevol tècnica i estil que s’adaptés al format de la làmina facilitada als centres.

El proper 11 d’abril es coneixerà, així, qui es el guanyador, i per tant, quin és el dibuix que lluirà la canalla a la samarreta d’enguany. El guanyador es farà públic a través de les xarxes socials de la colla i www.castellersdeberga.cat.

A més a més de protagonitzar el disseny de la samarreta amb el seu dibuix, el guanyador rebrà una samarreta per a ell i per a tots els seus companys de classe. I, a la classe on assisteixi el nen o nena guanyador, se li oferirà un taller de castells; per a poder acostar-se i aprendre aquesta tradició catalana.

Des de la colla berguedana, han volgut destacar que “estan contents amb l’alta participació i acceptació que ha tingut el concurs”, i creuen que “és una molt bona manera de fer partícips als infants de la cultura castellera, així com donar a conèixer els valors que se’n desprenen”.

X