Societat

La xarxa de proveïment de la Llosa del Cavall entrarà en servei després de l’estiu incrementant la garantia d’aigua al Berguedà oest

La xarxa de proveïment de la Llosa del Cavall entrarà en servei després de l’estiu incrementant la garantia d’aigua al Berguedà oest

La nova xarxa de proveïment d’aigua de la Llosa del Cavall entrarà en servei després de l’estiu, tenint en compte que el dipòsit de cua, ubicat a Òdena (Anoia) i amb capacitat per emmagatzemar 5000 m3, està pràcticament enllestit. El treballs de construcció del dipòsit, duts a termer per ATLL, compten amb un pressupost proper als 2 milions d’euros. Aquest dipòsit forma part de la nova xarxa d’abastament, que incrementarà la garantia en el subministrament d’aigua de les comarques de l’Anoia, el Solsonès, el Bages i el Berguedà, així com també a la resta de la xarxa Ter-Llobregat.

A Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat hem parlat aquest matí de divendres amb Jordi Molist, director d’àrea d’Abastament d’Aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que ha relatat que aquesta xarxa, a la comarca del Berguedà, serà especialment d’utilitat a la mancomunitat intermunicipal formada per Viver i Serrateix, l’Espunyola, Montclar i Montmajor i el poble solsoní de Navès, entitat que va constituir-se al 2008 per gestionar les infraestructures d’abastament d’aigua a la zona.

La xarxa d’abastament de la Llosa del Cavall, que disposarà de més de 71 quilòmetres de conduccions, està sent executada per l’Estat a través d’Acuamed, amb un projecte desenvolupat per l’ACA. L’actuació suposa una inversió global de 50 milions d’euros (16,8 dels quals provinents del Fons de Cohesió de la Unió Europea).

La canonada principal permetrà el transport de 300 l/s, des de l’embassament de la Llosa del Cavall. En un punt proper a l’embassament s’ha construït una nova potabilitzadora, de manera que la nova artèria pugui subministrar aigua potable en tot el seu recorregut. El funcionament és gairebé totalment per gravetat, el que comporta un estalvi energètic notable.

Actualment Acuamed està finalitzant els treballs. Un cop aquests estiguin enllestits l’obra es podrà posar en servei, preveient-se que s’iniciï el subministrament a partir de l’estiu d’enguany.

Berguedà oest Espunyola Montclar Montmajor Navès Viver i Serrateix

Estic amb tu

Comentaris