Darrera trucada per a l’Operació Bikini

Avui a Esport i salut, darrera trucada per a l’Operació Bikini d’enguany! Si la teva motivació passa per veure’t més prim/a a l’estiu, agafa el vol o aniràs massa tard!

 

En el programa sobre ‘Darrera trucada per a l’operació bikini’ parlem de l’IMC com a punt de partida per posar-nos objectius de pèrdua de pes. Us expliquem què és.

L’IMC (índex de massa corporal) 

És un quocient (divisió) que posa en relació el teu pes i la teva talla i, estadísticament, ens informa si ens sobren uns quilos o si estem en una franja de normalitat. Es considera apte per a adults majors de 18 anys, independentment del sexe.

És una dada important a tenir en compte abans de decidir aprimar-nos. En esportistes de força amb molta massa muscular pot sortir esbiaixat, però per a la immensa majoria de la població és vàlid. També és normal que variï amb l’edat, per les diferents proporcions de teixit adipós i muscular al llarg del temps.

Com el calculo?

 IMC= pes/alçada2

Divideixo el meu pes -en kg- entre la meva alçada –en metres- al quadrat. És a dir, si peso 68kg i mesuro 1.72m,

1.72 x 1.72= 2.9584

68/2.9584=22.98 El meu IMC és de 22.98

La taula per valorar el resultat de l’IMC és la següent:

  1. Menys de 18.5= pes baix. Al contrari del que molta gent pensa, estar excessivament prims/es és un risc per a la salut. Convindria guanyar pes.
  2. Entre 18.5 i 25= pes normal, tenint en compte que hi ha moltes constitucions corporals diferents. Aprimar-se pot ser més una qüestió estètica.
  3. De 25 a 30= estem en la franja de sobrepès, seria interessant perdre uns quilos.
  4. Més de 30= parlem d’obesitat, amb diferents graus segons s’incrementa l’IMC. És altament recomanable, per salut, perdre pes.

Recorda, però, que cada cas és un món i convé analitzar-lo individualment. Això sí, ara ja tens una referència que et pot ajudar a decidir-te i a ser realista amb els objectius. Tal i com vam comentar al programa, un objectiu de 10kg màxim en tres mesos és assumible en la majoria de casos, amb un entrenament i alimentació planificats, sense posar en risc la teva salut.

X