Salvador Juncà (CiU) aspirarà a mantenir l’alcaldia a Castellar de n’Hug

Salvador Juncà (CiU) té 64 anys i porta en política municipal des de 1979. Juncà que és alcalde de Castellar de n’Hug, després que el batlle històric Josep Orriols morís l’any 2014 als 67 anys, es presenta aquesta vegada amb la voluntat de mantenir l’alcaldia que ha ostentat des de llavors.

En declaracions a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, Salvador Juncà ha explicat que el seu objectiu prioritari és treballar pel poble i que, tot i que ara mateix està estudiant amb els companys quines haurien de ser les prioritats pel municipi en la propera legislatura, hi ha una aposta segura: el turisme.

Creu que aquest sector, que dóna vida al poble especialment en cap de setmana, ha de seguir enfortint-se. Per Juncà, el sector turístic es clarament beneficiós pel municipi i pels seus comerciants, de manera que assegura que, si torna a accedir a la batllia, aquesta serà una de les seves línies clau.

Ha indicat també a aquest mitjà que les peticions dels veïns per a què es presentés als propers comicis ha estat el que més l’ha “animat” a fer-ho; i que vol mirar “de fer tanta feina com pugui” pel bé del futur d’aquesta població de l’alt Berguedà, preferiblement de manera conjunta amb la resta de persones que es presenten a les municipals.

De fet, ell aspira a mantenir l’alcaldia sota les sigles de CiU, però ha relatat que a Castellar de n’Hug, en ser un poble inferior als 250 habitants, les llistes són obertes: “es vota a la persona”. De manera que, en cas de ser ell el més votat, espera poder entendre’s no només amb d’altres companys independents sinó també amb Eduard Coronado, alcaldable d’ERC, en benefici del poble.

X