CiU presenta l’atenció a la gent gran com “una oportunitat” econòmica i social per a Berga

La població berguedana major de 65 anys serà superior al 30% l’any 2040. Per aquest motiu l’equip d’Antoni Biarnés, el candidat a l’alcaldia de Berga per Convergència i Unió (CiU), assegura que la potenciació d’aquesta franja d’edat – com un repte i a la vegada com una oportunitat econòmica – hauria de marcar una “important” línia de treball en la legislatura 2015 – 2019. Ho ha explicat el mateix Biarnés en una roda de premsa de presentació de la iniciativa ‘La gent gran, motor de ciutat’ aquest divendres.

Antoni Biarnés ha recordat que aquesta població és ja el 21% de la ciutadania de Berga, de manera que si l’evolució demogràfica actual a Catalunya es manté: “tenim i tindrem molta gent gran, que viurà molts anys i que demandarà serveis i equipaments específics”, ha dit. Per aquest motiu, CiU creu que Berga ha d’aspirar a ser “ciutat pilot” de referència en l’atenció a la gent gran.

Per Biarnés “la nova vellesa” pot ser un filó de riquesa per a la ciutat, en l’aspecte econòmic però també social i en matèria d’innovació. Convergència creu que Berga pot ser un entorn únic, condicionat, en què també es promoguin serveis especialitzats en aquest sentit, tant socials com sanitaris o culturals; ja que més enllà de l’atenció a aquesta franja d’edat també s’ha destacat “el que poden aportar pel que fa feina, coneixement, perspectiva i valors si se’ls facilita la participació en la vida cívica i cultural de Berga”.

“Tot això significa llocs de treball i oportunitats empresarials”, ha remarcat la formació en la presentació encapçalada per Antoni Biarnés i el president de la secció local del partit a Berga, Joan Manuel Serrarols.

En síntesi, per Antoni Biarnés: “Berga pot esdevenir un referent i una ciutat pilot de l’atenció integral i valorització de la gent gran, pensant en tot Catalunya i més enllà”. Això, però, requerirà – segons ha relatat – “adaptar-nos, formar-nos, fer recerca, debatre conjuntament, comprometre’ns i emprendre”.

Per tot això, el cap de llista de CiU a Berga ha plantejat el projecte “d’un model urbanístic accessible per a la gent gran”. Tot i que també  ha parlat d’habitatges tutelats amb serveis de suport per a persones fràgils o amb dependència mitja, com una de les iniciatives que podrien arribar a ser sobre la taula. Conjuntament amb el foment d’activitats intergeneracionals, l’experimentació en solucions informàtiques i de les TIC, i el comerç orientat a la “nova vellesa”; per a què la ciutat – tant en la vessant pública però també en la privada – pugui ostentar la marca “d’amiga de la gent gran”.

X