Banc Sabadell col·labora amb el Clúster de Muntanya per impulsar la competitivitat de les empreses agroalimentàries

Banc Sabadell ha signat un conveni de col·laboració amb l’entitat Clúster de Productes Típics de Muntanya per ajudar a impulsar l’activitat de negoci de les empreses agroalimentàries que en formen part. L’acord, segons han explicat els seus responsables a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, comporta l’obertura de línies de crèdit i serveis amb condicions preferents, que permetin el finançament de les vendes, la col·laboració per accedir a nous mercats nacionals i internacionals, així com integrar l’ús de les noves tecnologies en l’activitat diària d’aquest conglomerat d’empreses productores, circumscrites inicialment a la comarca del Berguedà.

Clúster de Muntanya és una entitat que es va fundar l’any passat per iniciativa d’un grup de 36 empreses dedicades a la transformació i comercialització de productes d’alimentació de qualitat típics de muntanya. Amb una facturació de 75 milions d’euros i més de 400 empleats, aquest clúster s’ha gestat amb empreses que, tot i pertànyer d’entrada a la comarca del Berguedà, tenen la vocació d’aglutinar tots els productors ubicats en els diversos territoris de muntanya de Catalunya.

Pel director de zona del Bages, Jeroni Benavides, l’acord amb Clúster de Muntanya “és una clara mostra que té el banc per incrementar el seu suport a les empreses del sector primari, ajudant-les a millorar la seva competitivitat i a créixer tant en el mercat nacional com en l’internacional, cercant noves oportunitats i projectes”.

Amb aquest acord, diu Benavides, “Banc Sabadell continua reforçant la seva penetració entre els clients del segment agrari i ramader”. Des del mes de setembre passat, l’entitat compta amb Sabadell Negoci Agrari, una unitat especialitzada que mou un volum de negoci de 1.500 milions d’euros i que s’ha marcat com a objectiu el 2015 créixer un 25%.

Acord amb la Cambra de Comerç de Barcelona

Paral·lelament, el Clúster també ha signat un conveni amb la Cambra de Comerç de Barcelona, que posarà al servei de l’entitat i de les seves empreses, tots els serveis que impulsin i afavoreixin l’augment de les seves exportacions i la seva internacionalització, segons ha explicat Elisabet Coll – Vinent, directora del Departament d’Internacional de la Cambra.

La Cambra també oferirà al Clúster els serveis de formació i assessorament empresarial pertinents, que donin resposta a les necessitats de totes les seves empreses.