La música arriba al Teatre Esplai de l’Ametlla de Merola amb la Rondalla Puiggraciós i el seu espectacle ‘Vaixells de Paper’

La temporada teatral de primavera del teatre de l’Ametlla de Merola travessa el seu equador i arriba de nou el torn de la programació lligada a l’’Espai A’ amb el grup Rondalla Puiggraciós i el seu espectacle ‘Vaixells de paper’. Després d’acollir la setmana passada a Anna Sahun i Ramon Madaula amb ‘Idiota’ amb una gran assistència de públic; tornen així els espectacles de la plataforma ‘Espai A’, que en aquest cas es tracta de l’última representació en el Teatre Esplai i dóna el seu màxim protagonisme a la música.

Segons ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, Rubén Victòria, un dels responsables de l’Associació Cultural l’Esplai:  “L’esperit d’aquesta temporada teatral és  intentar combinar grups locals o forans vinguts del món amateur amb altres formats teatrals de companyies o artistes més coneguts”. Per la vinculació de l’Associació Cultural Esplai amb la Federació d’Ateneus de Catalunya, el Teatre Esplai forma part de la xarxa d’espais escènics amateurs de l’’Espai A’, d’on es poden escollir diferents produccions amateurs de Catalunya per programar als espais vinculats a la xarxa.

En aquest context arriba ‘Vaixells de paper’ a l’Ametlla de Merola. Una producció on, a partir de la sonoritat característica de la formació instrumental d’una rondalla (integrada bàsicament per instruments de doble corda polsada), es proposa un recorregut musical per diferents països i cultures de la Mediterrània. Rondalla Puiggraciós està dirigida per Joan Figueres i són un grup musical de la Garriga.

Partint de Catalunya, l’obra fa viatjar els espectadors cap a Grècia, passant per Itàlia i Turquia entre d’altres llocs; tot escoltant la seva música, explicant les seves tradicions, i investigant els seus instruments musicals. Un concert, doncs, amb apunts didàctics, “on el públic escolta, aprèn i canta amb la Rondalla”, ha dit Rubén Victòria.

La representació serà el diumenge 19 d’abril a les 7 de la tarda al Teatre Esplai de l’Ametlla de Merola i les entrades valen 10 euros. Aquestes es poden adquirir a www.ametllademerola.cat.

X