Borredà, Societat

El pas de camions de gran tonatge per la C-26 quedarà restringit en el tram Berga – Ripoll “de forma immediata”

El pas de camions de gran tonatge per la C-26 quedarà restringit en el tram Berga – Ripoll “de forma immediata”

El pas de camions de gran tonatge per la C-26 es restringirà en el tram Berga – Ripoll després d’anys de peticions dels municipis afectats, segons han informat els Ajuntaments de Borredà i de Les Llosses (Ripollès), que han rebut recentment una carta al respecte de Ramon Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat, una àrea que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

En diverses ocasions l’alcalde de Borredà, Joan Roma (PSC), ja havia fet arribar al departament de Territori la seva preocupació per les múltiples incidències en aquest tram, causades per camions que quedaven encallats en algun punt del traçat, amb les conseqüents molèsties pel tancament de la carretera fins a resoldre el problema.

“A banda d’aquesta problemàtica, aquests camions suposen un autèntic perill pels conductors que utilitzen aquesta via, ja que es poden trobar en qualsevol lloc i moment, amb el conseqüent risc de provocar un accident, fins i tot greu”, ha reiterat Joan Roma, que ha afegit que: “precisament per no haver d’esperar a tenir danys personals irreparables, l’Ajuntament de Borredà, juntament amb el de Les Llosses varen trametre una nova petició, dirigida al conseller de Territori Santi Vila, per tal d’exigir urgència en les mesures més adients”.

Amb data d’aquest mes d’abril, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ramon Font, els ha comunicat ja la decisió de procedir a senyalitzar de forma immediata la restricció de pas a camions de més de 12 metres de longitud, en el tram Berga – Ripoll.

“Es una bona decisió, en el moment oportú, per així evitar nous incidents, i sobretot possibles accidents. Ens felicitem de la reacció del Departament i d’haver actuat d’acord amb les nostres peticions. La relació entre institucions és vital perquè tot funcioni com cal, i l’acord d’avui n’és una prova evident. Confiem veure la nova senyalització en els propers dies i comprovar el resultat esperat”, ha dit Joan Roma.

FOTO: Carretera C-26 al seu pas per Borredà. AUTOR: Arxiu/ACN

C-26 Camions de gran tonatge Carretera Departament de Territori Les Llosses

Estic amb tu

Comentaris

  • Esteban Amills Sisó

    Gràcies Montserrat Rivera, Diputada al Parlament de Catalunya, i que es la persona que amb la seva tasca ho ha aconseguit !!!.

  • Esteve Amills Sisó

    Avui, 25/5/15 a la 1,20 h. del migdia, just a la curva d’entrar a Vilada venint de Berga
    un enorme camión articulat de una vintena de metres de llarg m’ha tret de la carretera, sort del camí de baix que m’ha permés la maniobra.
    Sembla que el aconseguit per el Consell Comarcal, i els alcaldes afectats, no té cap realitat, i la Generalitat s’els hi pixa a la boca, com mereixen, per no saber fer valdre els drets dels seus veïns.