El València emet un comunicat en què lamenta l’exhibició d’una estelada a Mestalla per part d’uns estudiants berguedans

El València CF ha emès un comunicat per criticar el fet que un grup d’alumnes d’un institut de Berga, concretament de l’Escola Xarxa, es fotografiés amb una estelada sobre la gespa durant una visita turística al camp de Mestalla. El club ha assegurat que lamenta “l’exhibició de banderes no oficials que generen divisió” i ha anunciat que presentarà una queixa a la mateixa Escola Xarxa i a l’empresa concessionària de les visites a l’estadi.

La imatge ha corregut a través de les xarxes socials, on diversos usuaris han amenaçat el compte del centre educatiu i han insultat la ideologia independentista i l’origen català dels estudiants.

Es pot llegir el comunicat del València en aquest enllaç.

Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat han parlat aquest migdia de dijous amb el director del centre berguedà, Xavier Güell, que ha explicat que a aquesta hora encara no havien rebut cap comunicat de queixa o nota del club valencià, que tampoc s’ha posat en contacte amb l’escola per cap altra via. Güell s’ha mostrat sorprès pel “bullici” generat a les xarxes socials i ha remarcat que el grup de 3r d’ESO que va prendre’s la foto a Mestalla – i que és d’excursió de final de curs – no tenia “cap intencionalitat”.

Xavier Güell ha pogut parlar telefònicament aquest dijous amb el grup que és de viatge a València i ha dit que es troben realment “molt sorpresos”. El director de l’Escola Xarxa ha remarcat que “són nens de 3r d’ESO que tan sols s’estaven fent una fotografia de record”.

Güell, a més, ha afegit que la imatge no estava presa “per ferir els sentiments de ningú” ni amb la voluntat de fer cap reivindicació, sinó “amb la naturalitat” d’una classe d’ESO que es fa una fotografia de grup durant un viatge, “sense pensar, ni per un moment, que generaria aquest rebombori”.

Els comptes de l’Escola Xarxa a les xarxes socials no han parat de rebre missatges, de detractors i defensors, al llarg del matí.

X