Els Mossos d’Esquadra detenen una dona que sostreia targetes i n’extreia els diners en oficines de la Catalunya central

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) en col·laboració amb les unitats d’investigació de les comissaries de Berga i Manresa han detingut recentment una dona de 18 anys veïna de Cerdanyola del Vallès i de nacionalitat espanyola per un delicte d’usurpació d’estat civil, sis delictes d’estafa bancària i una falta de furt.

A principis de 2015, la Unitat d’Investigació de l’ASTMET, la qual té encomanada la funció d’investigar els il·lícits penals succeïts a la xarxa ferroviària a la ciutat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, va iniciar una investigació per esbrinar la identitat de la persona que havia furtat al metro una cartera de mà amb un DNI, permís de conduir i una targeta bancària i que, posteriorment, va fer fins a sis extraccions fraudulentes per valor de més d’11.000 euros en localitats de fora de Barcelona, majoritàriament de la Catalunya central.

L’autora dels fets anava a diferents oficines de la mateixa entitat bancària mostrant el DNI o el permís de conduir sostrets prèviament i  sol·licitava un extracte dels últims moviments del compte corrent, que estudiava i analitzava per familiaritzar-s’hi. Posteriorment s’adreçava novament a les oficines i demanava per finestreta quantitats en efectiu que prèviament ja coneixia que s’havien ingressat al compte corrent. Com que tenia coneixement sobre les quantitats exactes i els dies d’ingrés generava confiança davant els treballadors de les oficines bancàries, que sense sospites li dispensaven els diners sol·licitats.

La dona intentava passar desapercebuda i ocultava el seu rostre amb bufandes i mocadors quan accedia a les oficines bancàries. Així, va poder fer fins a sis extraccions fraudulentes, totes ubicades el mateix dia, i per imports cadascun d’ells que oscil·laven els 2.000 euros per operació.

En la investigació van col·laborar les unitats d’investigació de Berga i Manresa que van escoltar en declaració als treballadors de les oficines bancàries on havia actuat la presumpta autora. Els fets il·lícits van succeir a les localitats de Sallent, Balsareny, Puig-Reig, Gironella, Berga i Navàs.

La dona va ser detinguda i posada a disposició del Jutjat de Guàrdia de Cerdanyola del Vallès, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.

X