L’Agència de Desenvolupament del Berguedà fa pública la memòria del seu primer any natural amb voluntat de generar “diàleg i confiança”

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha fet públic, aquest mes d’abril, la memòria del seu primer any natural, la corresponent al 2014. En realitat es tracta del segon recull anual que presenta, donat que la primera memòria recollia l’activitat del primer mig any en què l’ens – que va constituir-se el juliol del 2013 – havia estat actiu, com a tal.

En el primer any natural, l’agència berguedana ha concentrat els esforços – segons es desprèn del document – en arrelar al territori i afavorir “noves oportunitats per les persones, les empreses i el territori”.

Segons ha explicat el seu gerent, Eduard Barcons, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, el fet de posar la memòria a disposició dels socis de l’agència, així com també de la ciutadania, es fa amb la voluntat de generar “diàleg i confiança”.

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà està formada pel Consell Comarcal del Berguedà, els ajuntaments de la comarca, la Cambra de Comerç de Barcelona – Delegació del Berguedà, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, el Gremi d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i el sindicat UGT. I es va constituir el juliol del 2013 en una acció que va suposar la integració del CFI Cercs – Berguedà, Consorci de Turisme d’Alt Berguedà, el Consorci del Parc Fluvial del Llobregat i els Serveis de promoció econòmica i turisme del Consell Comarcal del Berguedà.

En la memòria que es presenta, respecte l’activitat de 2014, hi consta un pressupost a l’entorn de 2.000.000 euros; amb un resultat pressupostari en la liquidació corresponent d’11.862 euros. De manera que, a més, Eduard Barcons ha volgut destacar que es manté la política de pagar els proveïdors “a menys de 30 dies”.

Projectes supramunicipals i de dinamització

D’entre els projectes que consten a la memòria, s’hi detallen les iniciatives al respecte del foment i l’impuls a l’emprenedoria, amb formació i jornades per empreses, entre d’altres; i la intencionalitat de “desplegar polítiques de promoció de l’activitat empresarial, oferint assistència tècnica i assessorament”. Així com també les tasques de foment de l’ocupació i la formació, i les de promoció i dinamització del turisme i del comerç.

També s’hi destaquen diversos projectes de caràcter supramunicipal, com l’aposta pel parc d’energia del Berguedà, pel qual s’ha redactat un document tècnic de l’espai de la Central Tèrmica de Cercs, del sector forestal i dels requeriments per una planta de biogàs. Amb l’objectiu de cerca un projecte “singular” de producció de metà sintètic o metanol a partir de biomassa provinent de la gestió forestal dels boscos.

X