La Junta Electoral confirma que el Tribunal Constitucional deixa definitivament el PP de Berga fora de les municipals

Joan Antoni López Noguera, regidor del PP de Berga i cap de llista d’aquesta formació, confiava en què el pas pels tribunals fos simplement “un tràmit”, després que la Junta Electoral de zona anul·lés la candidatura amb què el partit tenia la intenció de concórrer a les eleccions municipals. Finalment, però, ha estat més que això. El jutge va rebutjar d’entrada el recurs per via contenciosa, i el partit va interposar un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional (TC): Un recurs que el Constitucional ara ha rebutjat, deixant definitivament anul·lada així la llista del PP a la ciutat, impossibilitant-li concórrer a les eleccions.

Segons ha confirmat la Junta Electoral de zona a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, després que uns minuts més tard de les onze saltés la notícia als mitjans, el TC els ha comunicat ja que no admet el recurs “atesa la manifesta inexistència de violació d’un dret fonamental tutelable d’empara”.

És, segons han explicat fonts de la mateixa Junta, un text breu en què s’hi diu poca cosa més. El més important, però, queda totalment entès: el Partit Popular no es pot presentar als propers comicis del 24 de maig a la ciutat de Berga, deixant fora de la cursa de les municipals l’únic edil que la formació tenia fins ara en tota la comarca, el jove Joan Antoni López Noguera.

D’aquesta manera, finalment, seran 5 les candidatures que es disputaran l’alcaldia de Berga d’aquí a 18 dies. Una nova panoràmica per a les locals que, en definitiva, pot arribar a canviar també el mapa dels resultats. En les últimes municipals, les del 2011, 431 persones van votar la llista del PP a Berga.

La Junta Electoral no va acceptar la candidatura popular, a l’abril, primerament perquè el seu número 5, Eduardo Zuñiga, no sortia al cens. I després perquè qui l’havia de substituir, Roberto Moreno, també constava en una llista d’UPyD a Ferrol.

Els populars de Berga prefereixen no pronunciar-se

Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat s’han posat en contacte aquest migdia amb el regidor popular a Berga, el fins ara cap de llista, Joan Antoni López Noguera, que ha preferit no fer declaracions i ha explicat que serà la setmana vinent quan faci la pertinent valoració als mitjans.

 

NOTÍCIA EDITADA A LES 14.45 hores.

Informació ampliada aquí.