El Berguedà se suma a la caminada solidària fins a Montserrat que organitza el cos de Mossos d’Esquadra de la regió central

Els anys 2012, 2013 i 2014, els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Central han estat organitzant una caminada des de Manresa, fins a Montserrat, seguint la ruta del Camí de St. Jaume (Camí Ignasià). La raó d’organitzar aquesta caminada, es fer un acte solidari envers els malalts de càncer, les seves famílies i entorn, i també  tenir un record per aquells que han lluitat contra aquesta malaltia.

Habitualment hi col·laboren els centres hospitalaris de la zona: fins ara l’Hospital Althaia de Manresa, el Consorci Hospitalari de Vic i el Consorci Sanitari de l’Anoia. Enguany, s’hi afegeix a més l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga.

Amb el lema  “Fem el camí al teu costat”, es van dissenyant unes samarretes commemoratives per lluir durant les caminades. El primer any, van ser més de 300 caminadors, el segon més de 600 caminadors. I el 2014 van arribar a  ser 960 persones les que van recórrer el camí fins a Montserrat, on cada any han estat rebuts per la comunitat religiosa, i on també es fa una ofrena de la samarreta solidària, com a agraïment per l’acollida i el tracte dispensat.

Els diners aportats voluntària i desinteressadament pels patrocinadors i col·laboradors, més els diners recaptats de la venda de les samarretes, es destinaran als Serveis d’Oncologia de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, als Serveis d’Oncologia de l’Hospital Althaia de Manresa, al Consorci Hospitalari de Vic i al Consorci Sanitari de l’Anoia, per tal de col·laborar en la lluita contra el càncer i donar suport a les famílies.

CAMISETESEn aquests tres anys, s’han aconseguit 49.065€ gràcies a les aportacions dels patrocinadors, i a la venda de mes de 6.000 samarretes solidàries, diners que s’han destinat a projectes de detecció i prevenció del càncer en famílies mitjançant estudis genètics; a la compra de material mèdic per detectar en càncer de colon i al projecte de determinacions genètiques per a determinats gens com a mutacions predictores de resposta a certs fàrmacs per neoplasia d’ovari, entre d’altres.

La data de la caminada és el proper divendres 15 de maig, moment en què Mossos i centres hospitalaris animen a “tornar a caminar per lluitar contra el càncer”.

Es pot fer la inscripció al correu itpg969@gencat.cat, i es poden comprar les samarretes solidàries a les Oficines de Suport Regionals de cada regió. També es pot reservar al mateix correu de les inscripcions, i recollir-la i pagar-la abans de la sortida.

En total, són 23 quilòmetres de camí fins a Montserrat, 3 avituallaments, assistència mèdica, i retorn gratuït des de la muntanya de Montserrat fins a Manresa amb el Cremallera i el Ferrocarrils de la Generalitat.

Aquest migdia de dijous, a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, n’hem parlat amb Anna López, metge internista i responsable de l’Hospital de Dia d’Oncologia de l’Hospital Sant Bernabé de Berga i David Fité, cap de seguretat ciutadana de la comissaria de Berga.

Podeu escoltar-los a continuació: