Les escoles de música de la Seu d’Urgell, Puigcerdà, Berga i Andorra estrenen aquest diumenge la cantata ‘Transatlàntida’

La Seu d’Urgell acollirà aquest diumenge a les 6 de la tarda la cantata ‘Transatlàntida’, un projecte comú entre les escoles de música de Puigcerdà, Andorra, La Seu d’Urgell i Berga que es materialitzarà en un concert a cadascuna de les ciutats dels respectius centres educatius.

Transatlàntida reunirà uns 250 alumnes d’aquests quatre centres educatius i l’estrena a la Seu d’Urgell es farà a la Pista Polivalent de la zona esportiva municipal. A partir d’aquesta estrena es faran tres concerts més: el dissabte 16 de maig al Pavelló d’Esports de Puigcerdà, el diumenge 17 de maig al Pavelló Vell de Berga i finalment el dia 14 de novembre a l’auditori d’Andorra la Vella.

La Cantata ‘Transatlàntida’ és una obra escrita pel compositor mallorquí Baltasar Bibiloni amb un text del poeta Miquel Desclot. Es va estrenar l’any 2002 al Palau Sant Jordi de Barcelona a partir d’un encàrrec del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya en motiu del centenari de la mort del poeta Jacint Verdaguer. El text desc riu les aventures d’una formiga que, inspirada per l’obra ‘L’Atlàntida’ de Jacint Verdaguer, emprèn un viatge per trobar el continent perdut de l’Atlàntida.

Per portar a terme la cantata Transatlàntida les quatre escoles de música faran una estada de cap de setmana els dies 9 i 10 de maig a la Seu d’Urgell amb la voluntat de posar en comú el treball de cada escola. La cantata comptarà amb l’alumnat dels diferents grups corals de les escoles i també amb alumnat d’instrument que formarà una orquestra entre les quatre escoles. La direcció musical del projecte anirà a càrrec d’Eugeni Sokhatskyy, que també ha elaborat els arranjaments orquestrals. Durant el concert es projectaran també imatges de la història que narra la cantata que les ha creat Laura Castellet expressament per a l’ocasió.

L’alumnat, a banda de cantar també participarà en activitats relacionades en cadascuna de les ciutats que es visitaran. Aquestes activitats es fan amb el suport de l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell, la Vinoteca Refilat, Turisme d’Andorra i el Patronat Municipal de La Patum.

Aquest és el tercer projecte comú que porten a terme les tres escoles després de ‘la Cantata per a una tortuga’ (2007) i ‘Va de Rock!’ (2013). La cantata es finança gràcies al suport dels ajuntaments de la Seu d’Urgell, Pugcerdà i Berga, les Diputacions de Lleida i Girona, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i també del Comú d’Andorra La Vella, de l’aportació del públic amb les entrades i també gràcies al patrocini de Lloveraproaudio, Tallers Ribalaiga, Mat Perruquers i Words School. Gràcies a tots aquests ajuts es podrà obsequiar a tots els participants amb una samarreta commemorativa.

Les entrades per a assistir als concerts es poden comprar a la web tincticket.com i també a les respectives taquilles els dies dels concerts.