El regidor del PP de Berga demana enguany que el seu salt de Patum sigui davant les dependències del Jutjat “en honor a la Junta Electoral de zona”

El regidor del Partit Popular (PP) de Berga, Joan Antoni López Noguera – que era l’alcaldable del partit fins que la llista de la formació va quedar anul·lada – ha fet saber als mitjans, aquest matí de dilluns, que ja ha demanat al regidor de Patum, Àngel Guiu; on considera que ha de ser el seu salt de Patum d’enguany, en la passada de dimecres que es fa en honor a les autoritats civils de la capital de comarca. D’aquesta manera López Noguera ha explicat que ha manifestat a Guiu la seva voluntat que el salt que li pertoca “es realitzi davant les dependències del Jutjat”, ja sigui el nou o l’antic. I ha relatat que ha fet aquesta elecció “en honor a la Junta Electoral de zona, ja que aquesta ha sigut qui ha decidit el vot dels votants del Partit Popular pels 4 anys vinents a la ciutat”.

El Tribunal Constitucional (TC) va desestimar, la setmana passada, el recurs d’empara que havia presentat el Partit Popular (PP) per poder validar la seva llista a Berga i presentar-se a les eleccions municipals del 24 de maig. De manera que el partit ha quedat fora dels comicis i el seu fins ara únic regidor a la comarca, Joan Antoni López Noguera, no podrà tornar a repetir com a edil al plenari berguedà. La desestimació del TC es va fer sobre un recurs d’empara que havia presentat la formació quan el partit va haver d’acudir a la via judicial després que la Junta Electoral de zona anul·lès la candidatura del PP a Berga, atès que el seu número 5, Eduardo Zuñiga, un advocat d’origen peruà no constava al cens.

Ja que la candidatura no comptava amb suplents, el Partit Popular local va intentar incorporar llavors a Roberto Moreno, amic personal de López Noguera. Moreno, però, tampoc va ser acceptat, donat que també es presentava en una llista d’UPyD a Ferrol (Galícia). A més de 1.000 quilòmetres de la capital del berguedà i per un partit diferent.

Absència del PP a la passada de dimecres el 2014

Precisament l’any passat, el regidor del PP, Joan Antoni López Noguera, va renunciar al salt després que el Patronat de la Patum s’adherís al manifest de suport a Sergi Rodríguez, Teti: el jove de Berga que durant la Patum del 2012 va clavar presumptament una clatellada al regidor López Noguera i per a qui la fiscalia demana 4 anys i 9 mesos de presó, i una multa de 3.600 euros per un delicte contra l’autoritat.

En aquell moment, al 2014, el regidor popular va descartar la seva presència als actes de la festa en desacord amb el suport expressat pel Patronat.