Joan Barniol destaca “els 500 llocs de treball estables” que pot crear el Parc de la Natura a Berga

L’empresari berguedà Joan Barniol, propietari de Berga Resort i impulsor de la idea del Parc de la Natura als anys 90, ha destacat “els 500 llocs de treball estables (100 de directes i 400 d’indirectes)” que pot crear la iniciativa. Ho ha fet a través d’un comunicat als mitjans de comunicació locals, “en relació a les crítiques fetes per membres de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)” respecte aquest equipament.

Per Barniol és necessari tenir en compte les places de feina que aquest projecte pot crear, així com també el fet que la ciutat n’aprofitarà “el fluxe turístic” i també es beneficiarà de la iniciativa “mitjançant l’ampliació del vial, que ha de connectar amb el carrer Pare Coll”; i donat que aquest parc “disposarà de places d’aparcament cèntriques”.

En una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, Barniol ja va ser crític amb l’actuació al respecte de l’actual Ajuntament de Convergència i Unió (CiU). En aquell moment, fa uns dies, va destacar que – per part del govern local – “l’únic que calia fer era fer bé el pla especial”. Però va recordar que “hi ha una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2010 que diu que es va fer malament i, des d’allà cap aquí, el consistori no ha donat els passos que havia de donar en matèria d’urbanisme”.

Així mateix, l’empresari de Berga Resort ha reiterat que, en temps d’eleccions, ha parlat amb diferents candidatures “menys amb els de la CUP que no han atès la meva petició de trobar-m’hi”. Ha assegurat, de fet, que des d’aquesta formació “ja s’havien mostrat en contra de l’ampliació del càmping i del projecte del Parc de la Natura”.

Per Joan Barniol, la materialització del Parc de la Natura suposaria un important actiu per la ciutat.

FOTO: Imatge d’arxiu amb Joan Barniol, en una visita del conseller Felip Puig a Berga. AUTOR: Arxiu/AquíBerguedà

X