L’ANC del Berguedà prepara un vídeo que vol arribar al milió de visualitzacions

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la comarca del Berguedà prepara un vídeo que vol arribar al milió de visualitzacions. L’audiovisual constarà d’una gravació de 15 minuts a cada un dels 31 municipis berguedans. El Berguedà serà pioner en la iniciativa: L’origen de la idea es troba en el 9N, on l’ANC Berguedà també va crear un vídeo i va tenir molt èxit. Però aquest el volen fer diferent, volen la implicació dels municipis de la comarca per tal d’aplegar-los a tots amb el motiu de fer ressò i reiterar que el 27S cal votar independència, ha comentat Jaume Duran, membre de l’Assemblea, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat.

11010987_380391792159392_7054544974037271199_oJa s’han publicat els horaris, de manera que els dies 2, 3, 4 i 5 es gravarà l’espontaneïtat i la creativitat de cada municipi berguedà. Duran ha dit també que el que importa és fer acte de presència, “si es vol acompanyat d’alguna acció alegre”.

Des de l’ANC han comunicat que les persones que vulguin participar-hi s’han de posar en contacte amb l’ANC del seu municipi i ha afegit que es necessari acompanyar-se de tots els símbols independentistes que es puguin aconseguir com estelades o samarretes.

L’ANC berguedana organitza un acte comarcal el 27 de juny a Gironella

Com ja s’havia comentat anteriorment als mitjans, l’Assemblea Comarcal del Berguedà estava preparant un acte on demostrar la unitat berguedana davant el procés sobiranista. Finalment, s’ha concretat l’acte el dia 27 de Juny coincidint que faltaran tres mesos per les eleccions, encara no convocades, del 27 de setembre.

Aquest acte tindrà lloc a Gironella, de les 11 del matí i fins la matinada. Començaran l’acte amb una passada de gegants i capgrossos dels diferents pobles de la comarca, després faran diferents parlaments que contaran amb la presència de membres del Secretariat Nacional o l’alcalde de Gironella. També hi seran els alcaldes i regidors que van signar el compromís i diversos membres de les Assemblees de la la regió 7 (Bages, Solsonès i Anoia). Seguidament, hi haurà castells a càrrec dels Castellers de Berga i ballada amb els gegants. Mentre es du a terme aquesta planificació els assistents podran gaudir d’un vermut independentista.

En arribar al migdia hi haurà un dinar popular al Local del Blat, amb la presència de membres de l’antic secretariat i periodistes, entre d’altres. Per assistir a aquest dinar cal treure tiquet. A la tarda s’ha organitzat un esdeveniment a la Piscina Municipal de Gironella, anomenat ‘Mulla’t per la Independència’, amb actuacions i inflables per la mainada.

Al vespre, a la zona esportiva de davant de la piscina, hi haurà concerts amb diversos grups comarcals. Ben aviat es farà públic el cartell amb els actes i actuacions finals.

Des de l’Assemblea es demana la participació de tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin col·laborar per a què el Berguedà sigui una icona en aquest procés. A més afegeixen que, aquest acte, està pensat per mobilitzar el vot de cara al 27S, per això el nom que s’utilitza és ’27J-27S a 90 dies de la República Catalana’.

X