Nicolàs Viso: “La decisió de renunciar als Jocs Olímpics d’Hivern és una gran oportunitat perduda pel Pirineu de Barcelona”

L’alcalde de Bagà, Nicolàs Viso, ha valorat com “un pas enrere i una gran oportunitat perduda pel Pirineu de Barcelona” la decisió de la nova alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, de renunciar a optar als Jocs Olímpics d’Hivern.

Per Viso, “la candidatura tenia una gran missió il·lusionant: unir la capital del país amb el territori. Fer que el país sumés, cooperés entre l’àmbit rural i urbà. Fer infraestructures necessàries. Aprofitar la gran potència i credibilitat de la marca Barcelona arreu món per promoure el Pirineu de Barcelona com a destinació de qualitat”.

El recentment reescollit alcalde ha rebutjat l’excusa de la crisi per renunciar-hi ja que “els grans esdeveniments, si es fan de manera racional, són una gran inversió de futur. Creen feina mentre es preparen, durant els jocs i després dels jocs. El millor exemple són les Olimpíades de 1992. Van ser responsables de l’obertura de la ciutat al mar; es van fer les Rondes; el Palau Sant Jordi o l’anella olímpica han servit per acollir grans esdeveniments i campionats mundials; per no parlar de la projecció internacional que van suposar els jocs per la marca Barcelona i el consegüent impacte positiu en la promoció turística actual”.

Pel batlle de la vila de l’alt Berguedà, “el principi de la fi de la candidatura va començar el dia que l’alcalde Trias va renunciar a presentar-se el 2022. I Colau ha enterrat definitivament aquesta gran ocasió. Una autèntica oportunitat perduda que hauria servit per promoure iniciatives de valor afegit que podrien haver situat encara millor a Barcelona i Catalunya en el mapa del món alhora que oferien noves oportunitats de futur al territori”.

“Sorpresa i indignació” a Puigcerdà i la Seu per la decisió de Colau

El Pirineu ha reaccionat negativament a la decisió d’Ada Colau de desmarcar-se de la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern. L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha mostrat “sorpresa i tristesa” en assabentar-se de la decisió del nou consistori barceloní de retirar la candidatura als Jocs Olímpics d’hivern del 2026. Piñeira ha assegurat que s’ha assabentat de la notícia pels mitjans de comunicació i que en cap moment se’ls ha consultat o preguntat. Segons Piñeira “uns Jocs Olímpics són una gran oportunitat per al territori i per al Pirineu”. En aquest sentit, l’alcalde ha afirmat que “ens permetien projectar la imatge del Pirineu a l’exterior i tirar endavant inversions importants per al territori”.

L’alcalde de Puigcerdà ha recordat que “no era una decisió urgent ja que parlem dels Jocs Olímpics del 2026, hi havia temps per parlar i dialogar”. En aquest sentit, Piñeira ha assegurat que “hi ha hagut menysteniment pel territori i només han mirat pel bé de Barcelona sense tenir en compte el territori”.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, per la seva banda, creu que el nou govern de Barcelona “ha girat l’esquena al país”. Batalla ha manifestat que “almenys s’hauria d’haver parlat amb els socis del projecte abans de prendre una decisió”. En aquest sentit ha afirmat que l’empresa la liderava Barcelona, però que tenia diferents socis al Pirineu on el projecte tenia “una transcendència importantíssima”.

X