Ramon Felipó reflexiona sobre les Garrofes de Berga en una taula rodona que es fa a Valls sobre sàtira i festes populars

Valls acollirà, aquest dissabte dia 20 de juny a les 12 del migdia, una taula rodona sobre les expressions satíriques en la festa popular. Tot posant de manifest els balls de Dames i Vells de la capital de l’Alt Camp, a la província de Tarragona, es compararà aquesta tradició pròpia de Valls amb la dels Carnavals de Vilanova, les Garrofes de Berga, el Ball de Diables de L’Arboç, les Falles de València i les Chirigotas de Cádiz.

Hi participaran diversos experts en la matèria, entre ells l’historiador i bibliògraf berguedà Ramon Felipó. Felipó compartirà taula a la seu de l’Institut d’Estudis Vallencs amb el guionista, músic i actor de Tarragona, Oriol Grau; i els també versats en festa popular Paco Cruz, de Granollers; Ivan Esbrí, de València; Ramon Vallverdú de l’Arboç; així com amb l’escriptor i antropòleg Bienve Moya de Vilanova i la Geltrú.

El moderador i conductor de l’acte serà Jordi Bertran, el tarragoní que ja ha col·laborat en els darrers anys com assessor tècnic de les festes vallenques i ara té plena dedicació al consistori de l’Alt Camp, que li ha encomanat la responsabilitat tècnica de cultura. Bertran s’encarrega, entre d’altres, de tirar endavant el projecte del Museu Casteller.

L’activitat ha estat organitzada pel Grup del Teatre Principal de Valls; amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Vallencs.

X