Els Mossos controlaran l’estacionament i sancionaran els vehicles que estiguin mal aparcats a la Riera de Merlès

El camí rural de la Riera de Merlès des del Cobert de Puigcercós fins a l’Hostal Sant Cristòfol disposa ja de nova nomenclatura VM-4406 i senyalització de quilometratge. Aquesta acció, que s’ha pogut dur a terme amb el suport de l’Àrea de Territori i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, està emmarcada en el full de ruta per la conservació de l’espai natural protegit de la Riera de Merlès i representa el pas necessari per l’entrada en vigor dels convenis amb el Servei Català de Trànsit i Mossos d’Esquadra per controlar l’estacionament i el trànsit en l’espai natural de la Riera de Merlès.

Riera.Senyalització VM4406D’aquesta manera, els Mossos d’Esquadra podran sancionar aquells vehicles estacionats sobre l’asfalt i fora de les zones habilitades, que bloquegin i dificultin la circulació. La mesura té per objectiu resoldre la problemàtica que cada estiu afecta la riera, on molta gent acudeix amb vehicle a gaudir del bany a la riera, fins i tot, el passat estiu, es va detectar autocars estacionats. Aquest fet provoca que en cas de qualsevol emergència o accident, el camí quedi bloquejat.

A més a més, cal tenir en compte l’elevat risc d’incendi d’aquesta zona i que provocaria “la impossibilitat d’evacuació de la gent escampada per l’entorn i de la gent allotjada als càmpings si aquesta pista rural asfaltada no es manté neta de vehicles”, segons han explicat fonts de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Aquesta nova mesura s’afegeix al conjunt d’actuacions que s’estan realitzant a la Riera de Merlès com la col·locació de contenidors de deixalles, la senyalització de la normativa reguladora, la senyalització horitzontal sobre l’asfalt o la coordinació amb els cossos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra i els agents del Pla de vigilància d’Incendis de la Diputació de Barcelona.

Per altra banda, des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà està treballant per la redacció d’un Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge a la Riera de Merlès, que englobi la totalitat del curs fluvial des de la capçalera fins la seva desembocadura al riu Llobregat, amb l’objectiu de garantir la protecció, foment i millora dels valors naturals, paisatgístics i culturals, de forma compatible amb l’aprofitament sostenible dels recursos i l’ús social d ́aquest espai natural.