Un 100% dels estudiants del Berguedà aproven la Selectivitat 2015

Un 100% dels berguedans que van presentar-se a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) d’aquest 2015 les han aprovat. Dels 130 alumnes dels diferents instituts del Berguedà que hi aspiraven, la totalitat ha superat aquest període d’exàmens que els ha de donar pas a la universitat. El percentatge es troba per sobre de la mitjana catalana, que és del 97%, però que també es manté alta en el seu global.

Així mateix, la nota mitjana obtinguda pels estudiants berguedans ha estat d’un 6,964, també superior al 6,719 global. Fins a 7 comarques de Catalunya han aconseguit fer el ple d’aprovats, conjuntament amb el Berguedà, han aprovat també tots els alumnes de la Cerdanya, la Segarra, la Conca de Barberà, el Priorat, l’Alta Ribagorça i la Terra Alta.

Pel que fa la nota mitjana d’accés a la universitat, que es calcula en base al 60% corresponent a l’expedient de batxillerat i el 40% restant a la nota de fase general de les PAU, la mitjana al Berguedà és de 7,50 per sobre de la mitjana catalana, que es situa al 7,30 segons dades del Consell Interuniversitari de Catalunya.

Més de 500 estudiants de tot Catalunya rebran les distincions de les PAU per aconseguir una nota igual o superior a 9. Enguany, segons fonts de la Secretaria d’Universitats i Recerca, la nota més alta és d’un 9,85 i l’ha obtinguda un alumne de la demarcació de Barcelona, concretament de la ciutat de Barcelona. Pel que fa a la resta de demarcacions, les notes més alta de Girona i de Tarragona correspon a un 9,7, obtingudes per un alumne de Girona i una alumna d’Amposta, respectivament. La de Lleida és un 9,55, obtinguda per una alumna de Balaguer.

Un cop s’han fet públics els resultats, els aprovats resten a l’espera de conèixer a quina universitat i quins estudis se’ls assigna, d’acord amb les seves preferències i, òbviament, d’acord amb la seva nota final. Des d’avui, els estudiants poden consultar el resultat de les proves a través del portal https://accesnet.gencat.cat. Per primera vegada, en el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació. Aquest document és necessari per formalitzar la matrícula universitària, un cop s’hagi fet l’assignació de places.

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, ha constatat que els resultats globals assolits marquen uns màxims històrics positius i ha declarat que “les PAU segueixen sent un bon instrument per ordenar l’accés universitari segons criteris estrictament acadèmics i permeten acabar obtenint resultats globals satisfactoris en els quals la preparació prèvia reflectida en la nota final de Batxillerat és també molt important. Per això, és difícil que Catalunya renunciï a un sistema d’accés basat en el mèrit, la capacitat i, sobretot, la igualtat d’oportunitats”.

Consultats per Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat, els directors dels diferents instituts de la comarca del Berguedà, s’han mostrat molt satisfets amb els resultats obtinguts i el ple d’aprovats a la comarca.

FOTO: Estudiants realitzant les PAU. AUTOR: Arxiu

X