L’ANC omple Gironella d’activitats i visitants en el macroacte comarcal, pensat per impulsar el vot de cara el 27S

Hi havia satisfacció. El macroacte de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Gironella s’ha celebrat, aquest dissabte, amb èxit de públic i, a més, en un moment important per l’entitat que – a nivell català – ha anunciat un referèndum perquè els seus socis decideixin el cap de setmana vinent si impulsen una llista “de màxima transversalitat” entre partits polítics i entitats socials de cara a les eleccions del 27S.

A Gironella, en què dissabte s’havia convocat aquest acte a 90 dies de les eleccions del 27 de setembre per donar el tret de sortida, juntament d’altres punts de la geografia catalana, a la campanya ‘On Tot Comença’; les activitats van ser bàsicament culturals.

Amb el lema ‘On tot comença’, l’ANC i Òmnium tornen a fusionar-se en la plataforma ‘Ara és l’Hora’ per tirar endavant una campanya per assegurar que la independència guanyi el 27-S.

Al matí, a la plaça de l’Estació, hi va haver una passada de gegants i capgrossos, així com els parlaments de la vicepresidenta de l’ANC a nivell nacional, Rosa Alentorn; i de David Font, alcalde de Gironella, que va remarcar el compromís del seu partit, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) amb la independència. Més tard, els Castellers de Berga, van fer una actuació i van tornar a ballar els gegants fins arribar a la 1, instant en què la vila ja presentava un considerable nombre de públic i en què hi va haver vermut per a tothom.

Després es va fer un dinar popular al Local del Blat, amb l’assistència de més de 160 persones, i la tarda va estar protagonitzada per l’activitat ‘Mulla’t per la Independència’ a la Piscina Municipal amb actuacions i inflables per a la mainada.

Durant el matí i migdia també hi va haver una fira d’entitats solidàries.

Concert amb èxit d’assistència

Un dels moments més esperats, però, va tenir lloc al vespre. S’hi va realitzar el concert amb grups de ressò al Berguedà i al Bages. El cap de cartell va ser Brams, encapçalat pel nou regidor de l’Ajuntament de Berga Francesc Ribera ‘Titot’. La formació històrica va actuar amb d’altres conjunts musicals del territori com Antídot, Kòdul, Destemps i Grapat Atac.

DSCF5354L’acte va començar, a les 10 del vespre, amb l’actuació de Grapat Atac a la zona esportiva del costat de les piscines. A mesura que van anar passant les hores, doncs, aquesta es va anar omplint fins que a mitjanit l’ambient era totalment festiu i centenars de persones s’aplegaven ja per escoltar Destemps. Més tard, ja amb l’esplanada plena de persones, amb servei de bar i venda d’entrepans, van actuar Kòdul, Brams, el moment àlgid de la nit, i Antídot.

FOTOS: Concert que es feia en el macroacte de l’ANC a Gironella. Brams, en la part superior. I Kòdul, sobre aquestes ratlles. AUTORA: Pilar Màrquez

X