Salvador Esteve comparteix les inquietuds dels petits municipis berguedans

El president en funcions de la Diputació de Barcelona, Salvador  Esteve, s’ha trobat aquest matí, a Gisclareny, amb diversos alcaldes i alcaldesses de municipis petits del Berguedà. Durant la trobada, Esteve ha destacat l’atenció especial que la Diputació de Barcelona ha tingut envers als municipis menors de 1.000 habitants. “En tots els programes que hem impulsat, hem fet una discriminació positiva cap a aquests petits municipis. Ho fem per servir millor als que més ho necessiten”, ha assegurat el president en funcions.

En aquest sentit, la Diputació de Barcelona ha engegat en aquest mandat una línia específica de suport al petit municipi per tal d’assegurar l’equilibri territorial i garantir la prestació adequada dels serveis públics locals.

Esteve ha estat rebut aquest matí per l’alcalde de Gisclareny, Joan Tor, i s’ha reunit també amb altres representants d’aquest ajuntament  i amb els alcaldes i alcaldesses de Capolat, Mireia Besora; Fígols, Antonio García; Montclar, Raquel Sala; la Nou, Eleuteri Adelantado; la Quar, Antoni Franch; Sagàs, Sílvia Triola; Sant Jaume de Frontanyà, Rubén Lladós; Santa Maria de Merlès, Josep Costa; Viver i Serrateix, Isabel Serra; Vallcebre, Lluís Cadena; Castellar de N’Hug, Salvador Juncà, i Cercs, Jesús Calderer.

En aquesta trobada, que també ha servit per fer balanç d’aquests ajuts, tots els alcaldes presents han coincidit en la necessitat que la Diputació continuï tenint aquesta sensibilitat per les demandes especials d’aquests pobles petits que tenen un gran territori per gestionar però molt pocs habitants. Així, han assenyalat com a necessitats principals, la conservació de camins i carreteres i la millora de les telecomunicacions, però alhora tots valoren el gran ajut que presta la Diputació de Barcelona.

FOTO: Foto de família dels assistents a la trobada. AUTOR: Pau Fabregat / Diputació de Barcelona