CiU de Berga reclama a l’equip de govern “més rigor i menys demagògia en els temes d’hisenda municipal”

Convergència i Unió (CiU) de Berga, a l’oposició al plenari, ha reclamat a l’equip de govern de la CUP “més rigor i menys demagògia en els temes d’hisenda municipal”. Segons ha considerat aquest grup polític en un comunicat, i des del seu punt de vista, “darrerament, l’equip de govern de la CUP ha estat creant confusió de forma interessada al voltant de l’estat de les finances de l’Ajuntament”.

Respecte el passat ple, en el que es van aprovar els comptes generals del consistori de l’any 2014, CiU ha manifestat que “els números aprovats per unanimitat, són els que l’anterior equip de govern de CiU sempre havia explicat i mostrat de forma transparent”. D’aquests, Convergència destaca que “a banda de ser positius, reflecteixen un guany de 1.473.927 euros en el balanç de situació; i pel que fa a la liquidació del pressupost, mostren que s’ha produït un romanent de tresoreria total de +3.433.043 euros i un resultat pressupostari ajustat positiu de +994.904 euros”. Uns números que demostren que “al 2014, l’Ajuntament va gestionar amb rigor i va fer un important esforç d’estalvi, que va permetre una reducció del deute real de 1,2 milions d’euros”. Per CiU, els números de l’Ajuntament “són els que ja es coneixien”.

Per tant, el grup diu que “no s’entén que la valoració que en feia l’alcaldessa Venturós en plena campanya electoral – assegurant que en 5-6 anys i simplement fent un superàvit de 500.000 euros anual s’eixugaria el deute municipal – s’hagi convertit un mes després en una situació de ‘ruïna’, segons el regidor Ribera”, posen de relleu al text.

El grup de l’oposició titlla de “falsedat” afirmacions fetes al ple

CiU assevera que “Convergència repeteix el que sempre ha dit: el deute de l’Ajuntament ve de lluny i és important, però està encarrilat, i simplement s’ha de gestionar amb rigor i continuar complint amb el Pla de Sanejament, que preveu que al 2021 s’hagi eixugat el deute”. El partit recorda també “que els darrers anys el Pla s’ha complert més enllà i tot del que ell mateix preveia”.

Així mateix, el grup de CiU considera que “en el darrer ple s’han dit tonteries molt grans com ara que ‘en els primers sis mesos del 2015 el consistori s’ha gastat el 150% del que hi havia pressupostat per tot l’any’”. El grup diu, doncs, que demanarà “oficialment el grau d’execució del pressupost a 30 de juny per tal de demostrar que això és una completa falsedat”.

FOTO: Grup de CiU en el darrer ple. AUTOR: Ricard Codina

X