La Nou de Berguedà celebra la seva festa major amb activitats repartides en dos caps de setmana

La Nou de Berguedà celebra la seva festa grossa, la Festa Major 2015, amb activitats repartides en dos caps de setmana. Els primers actes comencen ja aquest dissabte amb la 9a Cursa d’Orientació Nocturna, dissabte 25 a les 22 hores, amb el punt de sortida al Centre Cívic. Qui ho prepara és Josep Maria Peixó, que s’encarrega també de mantenir net i preparat l’itinerari. Peixó és vicepresident primer de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i també s’encarrega de posar a punt el recorregut per la Cursa d’Orientació Diürna, que es fa ja tradicionalment el dia següent, el diumenge 26 de juliol a les 5 de la tarda.

Un altre dels punts forts de la celebració és ja diumenge 2 d’agost, en què es celebra la 6a Fira d’Artesania del municipi amb una dotzena de parades i firaires, i de 10 del matí a 2 de la tarda.

La mostra també estarà acompanyada d’un passacarrers amb el grup Canyetes de la Foradada aquell primer diumenge d’agost i una missa solemne al Santuari de Lourdes en honor a la gent gran, a 2/4 d’1 de la tarda.

“Solem fer si fa o no fa els mateixos actes, però al passacarrers van canviant els grups, hi ha hagut anys que han vingut els Trastokats, d’altres formacions que han animat també aquesta cercavila”, ha explicat Imma Bou, regidora de l’Ajuntament de la Nou i membre de la Comissió de Festes, que ha destacat la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la marca Zanuy, amb productes de la qual s’obsequia els participants a les curses d’aquest primer cap de setmana que serveix precisament d’aperitiu de la celebració.

Bou no ha volgut avançar previsió de visitants o xifres de participants en aquesta primera activitat, però ha remarcat que “a les curses normalment hi venen unes 60 o 80 persones, i depèn molt del temps”.

D’altres activitats que es fan són el concert de música tradicional ‘D’Irlanda a Catalunya‘ a les 10 del vespre de divendres 31 de juliol i organitzada per una família vinculada al municipi, i la discomòbil amb Sweet Temptation, just després.

Dissabte 1 d’agost, a més, hi ha una xocolatada a les 6 de la tarda al Local Social i Ball de Festa Major amb Jordi Bruch, a partir de les 11 de la nit. Diumenge 2, s’acaba la jornada amb l’humor i la música en viu i imitacions d’Orgue de Gats. I els dos dies, hi ha un inflable gratuït al poble a disposició dels més menuts.

Podeu escoltar a continuació l’entrevista amb Imma Bou.

FOTO: Santuari de Lourdes a la Nou. AUTOR: Ajuntament de la Nou de Berguedà

X