Els Castellers de Berga actuen en una jornada a Altafulla, abans d’agafar tres setmanes de vacances

Els Castellers de Berga van actuar, aquest dissabte, per última vegada abans de descansar durant 3 setmanes. Van fer-ho a Altafulla.

Dissabte al matí, força castellers van aprofitar, així, per anar a la platja. L’actuació era a les 6 de la tarda i, segons han destacat responsables dels castellers berguedans, Altafulla va ser aquest dissabte 25 de juliol “el punt on va ploure més” del país. “Per sort, a partir de quarts d’1 del migdia el sol va anar guanyant terreny i vam poder aprofitar el dia a la platja”, han considerat.

L’actuació castellera era a la Plaça dels Vents, prop de la línia de mar. Hi van participar els Nois de la Torre, els Castellers d’Altafulla, els Salats de Súria i els Castellers de Berga. “Tot i haver-hi 4 colles va ser una actuació àgil i lleugera”, han relatat.

En una plaça amb molt ambient i molts turistes, els berguedans van realitzar una actuació tranquil·la; descarregant tres castells de 6 pisos: el 4 de 6, el 3 de 6 i el 3 de 6 amb agulla. Com a millors castells, a més, els d’Altafulla van descarregar 3 i 4 de 7 i els Salats de Súria van descarregar el 3 de 7.

La diada van acabar-la descarregant un 4 de 6 de germanor entre les 4 colles, una rengla cada colla. La primera experiència dels de Berga en aquest tipus de castells. “El dia va finalitzar sopant a dalt al poble, a l’era de Ca l’Ixart, un casal d’origen medieval, que actualment és el local dels Castellers d’Altafulla”, han descrit des de la colla de Berga. Aquest espai es troba a prop de la Plaça del Pou, plaça carregada d’història castellera, i sota els peus del Castell d’Altafulla. “Una bona manera de cloure una jornada festiva i de convivència entre la colla”, han posat de relleu.

A partir d’ara, i amb l’entrada a l’agost, arriben tres setmanes de vacances pels Castellers de Berga. Tornen als assajos el dimarts 18 d’agost a Cal Cuberas, el seu nou local a la ciutat.

La següent actuació serà a la Festa Major de Borredà. Es farà diumenge 23 d’agost, a les 12 del migdia, amb els Margeners de Guissona.

FOTO: Castellers de Berga a Altafulla. AUTOR: Castellers de Berga

X