La tempesta de dijous fa ajornar la data d’obertura de l’ascensor de Gironella, ja que l’aiguat obliga a fer-hi una última revisió elèctrica

Ha quedat del tot enllestit avui. Però finalment l’ascensor d’accés al nucli històric de Gironella es posarà en marxa per Festa Major, malgrat que estava previst estrenar-se aquesta setmana. La forta tempesta que Gironella va viure el passat dijous ha fet aconsellable una darrera revisió de la part elèctrica. Així ho ha explicat David Font, alcalde de Gironella a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat.

Es tracta d’un equipament parcialment descobert, característica que – segons ha destacat l’Ajuntament – no ha de comportar cap problema en el futur, un cop ja amb tots els detalls de l’obra executats. En el moment de la tempesta, però, encara hi mancaven algunes proteccions. Aquest fet, sumat a l’entrada d’aigua, ha acabat per determinar la decisió consistorial de realitzar una darrera “repassada” a la instal·lació elèctrica, un element essencial de l’ascensor que està pensat per salvar una distància de 20 metres entre la riba del Llobregat i la plaça de l’Ajuntament de Gironella.

El motiu d’haver previst d’entrada l’estrena aquest divendres dia 7 d’agost era perquè aquest segon cap de setmana d’agost té lloc la revetlla al barri de l’església. “Així la gent del poble hi hagués pogut accedir ja amb aquesta facilitat”, ha comentat també Font. Amb el temps a sobre i aquest darrer contratemps, però, l’equip de govern ha acabat optant per esperar a la Festa Major, que es celebra a la vila la setmana del 20 d’agost. “Va entrar aigua i en no haver-hi algunes de les proteccions que es posen en la fase final de l’obra, vam voler fer aquesta darrera repassada”, ha explicat Font.

L’Ajuntament de Gironella ha fet públic també, a més, el canvi de data aquest dimecres a través de les xarxes socials.

https://www.facebook.com/ajuntamentdegironella/photos/a.630361457001994.1073741826.140482429323235/932891256749011/?type=1&theater

La posada en funcionament del nou ascensor hidràulic, amb capacitat per a 8 persones, ha tingut un cost total de 114.500’01 euros dels que un 92% han estat finançats. En aquest sentit, la Diputació de Barcelona hi ha aportat 49.000 euros, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat hi ha destinat més de 56.000 euros mitjançant el programa Leader i 7.000 euros han provingut de l’Ajuntament de Gironella. L’empresa adjudicatària de la construcció del nou ascensor ha estat Construccions Solà-Cardona SA de Gironella.

FOTO: Aspecte de l’obra de l’ascensor d’accés al nucli antic a Gironella, fa un parell de setmanes. AUTOR: Ricard Codina