La tempesta amb calamarsa deixa arbres caiguts i afectacions a la xarxa elèctrica a Gironella

Els ruixats que aquesta tarda han afectat el terç nord del territori han deixat arbres caiguts i calamarsa a Gironella. I també han fet volar la teulada d’una nau industrial en desús, així com han provocat afectacions a la xarxa elèctrica.

Els bombers han fet diverses sortides en poca estona, segons han explicat fonts del cos a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat. Una de les més importants ha estat perquè, per la caiguda d’un arbre i a causa de la força de la pluja i el vent, s’hauria doblegat una torre d’alta tensió al camí cap al camp de futbol, un avís que s’ha rebut a l’entorn de les 6 de la tarda. D’aquesta incidència, que ha provocat que se n’anés la llum en alguns domicilis, però; se n’està fent càrrec la companyia elèctrica. L’Ajuntament de Gironella ha xifrat el nombre d’afectats en 1.030 i també ha dit, a través de les xarxes socials, que està previst que el servei es restableixi al voltant de la mitjanit.

El cos de Bombers també ha atès, paral·lelament, una sortida perquè perillaven de caure les teules d’un habitatge del carrer Lleida, un avís que s’ha activat a les 17.42 hores. Així com, entre d’altres, per un arbre caigut al carrer Salvador Espriu, número 5. A aquest darrer lloc s’hi ha desplaçat una dotació del cos, i l’avís ha estat a les 18.47 hores per part d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra que era a la vila.

Segons ha pogut consultar aquest mitjà, també haurien caigut arbres a Cal Bassacs i s’haurien vist afectats vehicles, així com algun pal de la llum en diversos punts del municipi. D’altra banda, el camí de la vora del riu, que normalment pot fer-se a peu, hauria quedat impracticable, també per la caiguda d’arbres i vegetació.

A la Quar, també al baix Berguedà, s’han recollit 11,4 litres per metre quadrat en només 10 minuts, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

IMG-20150730-WA0007 (Medium) IMG-20150730-WA0008 (Medium)

Arbre tombat a Cal Bassacs. Autor: Cedida/David Costajussà (Autor foto portada: Joan Duarri)

DSC09849 (Medium) DSC09856 (Medium)

El camí del costat del riu ha quedat impracticable després de la caiguda de diversos arbres. Autor: Ricard Codina

DSC09870 (Medium)

Els Bombers retirant un avet caigut. Autor: Ricard Codina

DSC09835 (Medium) DSC09831 (Medium)

Sostre aixecat pel vent en una nau de Cal Bassacs. Autor: Ricard Codina

DSC09819 (Medium)

Restes de branques al vial entre Gironella i l’Ametlla de Casserres. Autor: Ricard Codina. Notícia actualitzada a les 20:20.

X