Gironella crea la Festa Major Infantil dins dels actes de la seva festa grossa i aposta per potenciar les activitats al nucli històric

Falten 10 dies però Gironella ja ha enllestit el programa que omplirà d’actes la vila durant la seva Festa Major, del 20 al 25 d’agost. Serà una celebració que aposta per mantenir activitats de referència i molta música, però que enguany també fa oficial la creació de la Festa Major Infantil, que tindrà programa propi. Per l’alcalde David Font, la festa grossa de Gironella és una de les festes “de referència a la comarca”, per la participació dels gironellencs i gironellenques, així com pel nombrós gruix de persones de la comarca i de fora que visiten la vila durant aquests dies, omplint majoritàriament de concerts i balls diversos indrets de la població.

festa major gironella 2015 presentacio rdp david font lluis vall (2)En la roda de premsa de presentació del programa d’activitats, aquest matí de dilluns, David Font ha destacat, així mateix, que el de la Festa Major “és un programa d’actes que consolida l’èxit de cada any sense que en cap cas se n’incrementi el seu cost”. Així com també ha posat de relleu que “es crea la Festa Major Infantil amb un programa específic i amb la idea de consolidar-se i anar creixent amb el temps; i com impuls a una iniciativa que ja va sortir al 2012, que es proposava anar omplint de més actes infantils” la festa gran del municipi.

El regidor de Cultura, Festes i Patrimoni, Lluís Vall, ha destacat que “s’ha apostat per fer viure la Festa Major per tot el poble, potenciant més el nucli històric”, amb la idea que diversificar els actes per diferents espais permet també a la gent conèixer la història i el patrimoni del municipi. Entre d’altres, musicalment, s’aposta de nou per dues orquestres de referència dins dels actes, amb la presència de la Principal de la Bisbal, diumenge 23. I l’Orquestra Montgrins, dilluns 24 d’agost.

A més a més, el concert de Festa Major Jove, divendres 21, acollirà grups en creixement com Barralliure!, Nyandú i la Casa del Mxmbo, a la Font del Balç. I el concert de dissabte, al mateix indret, tindrà Achilifunk, Soundsystem i Star3. “Una de les bones feines que sempre s’ha fet és programar grups que despunten en el panorama català”, ha considerat Valls.

festa major gironella 2015 presentacio rdp david font lluis vall (3)El regidor de Festes ha dit que en aquesta edició també es vol donar lluïment a la proclamació de la pubilla i l’hereu, fent l’acte “més dinàmic i menys protocol·lari”.

La celebració, dissabte 22, tampoc s’oblidarà, és clar, del Festival de Dansa Folklòrica amb els Amics de l’Almorratxa de Gironella, l’Esbart Manresà i l’Esbart Dansaire Santvicentí.

El pressupost per la Festa Major a Gironella és de 58.000 euros, encara que Lluís Vall també ha explicat que possiblement el cost de tot plegat acabi sent, fins i tot, inferior.

Espectacles i animació per als més menuts

Respecte la novetat principal d’aquest any, David Font i Lluís Vall també han destacat que la posada de llarg de la Festa Major Infantil, és també una proposta única a la comarca, amb actes adreçats als més petits de forma diària.

Així de divendres a dilluns, cada dia i en diferents espais i horaris, nens i nenes trobaran espectacles infantils, de màgia, música o animació adaptats per ells. La novetat té la voluntat de consolidar-se amb els anys i anar ampliant aquesta oferta. A més, dins aquesta també s’organitza el 1r concurs de dibuix infantil, obert a tots els menuts de Gironella.

Actes paral·lels i xarxes a la festa gran

Com a actes paral·lels i concursos, en destaca el 1r Concurs d’Instagram, que s’organitza amb l’objectiu de fer present aquesta festa a les xarxes socials i anar modernitzant-la. Per aquest motiu, s’ha creat el hashtag #fmgironella15.

Hores d’ara Gironella ja ho té tot apunt, doncs, per gaudir d’aquests actes, convidant a tothom a participar-hi i confiant en la bona resposta del públic que ha de fer del programa un veritable èxit.

L’adéu a mossèn Joan

Aquesta celebració, però, també serà a Gironella la de l’adéu a mossèn Joan. Aquest rector, que és originari de Tàrrega, es jubila; motiu pel qual a la missa solemne de diumenge també hi haurà Xavier Novell, bisbe de Solsona, com a reconeixement i gest de comiat.

FOTO: Roda de premsa de presentació de la Festa Major de Gironella amb David Font i Lluís Vall. AUTOR: Ricard Codina

X