La corona mai vista de la Mare de Déu de Queralt en exclusiva a l’edició d’agost de la revista AquíBerguedà

El número d’agost de la revista AquíBerguedà descobreix en exclusiva la corona mai vista de la Mare de Déu de Queralt.

L’artesà Josep Tubau treballa en la intimitat des de fa quatre anys per fer una gran reproducció en fusta de la peça original del 1916. Serà una de les joies principals del Centenari de la Coronació, que se celebrarà l’any que ve a Berga i l’AquíBerguedà d’agost n’explica els detalls. El nou número de la publicació, que edita Bífidus Produccions, ha sortit ja al carrer destacant la tasca d’aquest artesà berguedà, que fa quatre anys que treballa en dues corones de fusta, una per a la Mare de Déu i l’altre pel nen Jesús, un projecte del que fins ara no se n’havia pogut veure cap imatge i que la revista ofereix en primícia.

L’autor donarà les dues peces a la ciutat i vol que quedin dipositades i exposades al Museu Municipal de Berga. En el reportatge s’hi explica que l’estructura de fusta ja està enllestida, i que falta col·locar-hi les pedres precioses i la pintura daurada. Per això, Josep Tubau necessita 1.600 euros i demana donatius voluntaris.

Al número d’agost de l’AquíBerguedà també s’hi repassa el resultat de la consulta del 26J a Santa Maria de Merlès, municipi que finalment ha expressat la seva voluntat de quedar-se al Berguedà, després d’una àmplia victòria del ‘no’ al Lluçanès.

Alhora s’hi explica que el santuari de Queralt i l’hostatgeria tindran l’aigua canalitzada correctament aquesta tardor després d’anys d’espera; i es detalla l’homenatge que Ajuntament i Biblioteca de Berga han fet al filòsof Quim Sala, el carismàtic professor que ha donat més de 3.000 llibres a l’equipament des de 2007.

També protagonitzen la revista d’aquest mes, la Fia – Faia de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola, que aspiren a ser Patrimoni de la Humanitat dins d’una candidatura de falles dels Pirineus promoguda per Andorra; i la reivindicació que fa Puig-reig de la figura d’Àngel Prat i Pujol, fotògraf documental. Cal Vidal i l’Ametlla de Merola acullen una mostra de 102 fotografies d’entre els anys 40 i 80 d’aquest berguedà que, abans de la Guerra Civil, va ser, així mateix, alcalde de Sagàs.

En les seves pàgines, l’AquíBerguedà també té altres continguts. En aquest número no hi falten tampoc les seccions d’agenda, immobiliària, els classificats, la Fígulspèdia, els articles de Xavi Rosiñol i Xavier Gual, l’acudit del KAP i la notícia de Berguedà Online.

Els 10.000 exemplars de l’edició d’agost ja s’estan distribuint gratuïtament a diversos establiments del Berguedà. La revista també es pot llegir a través del web de Bífidus Produccions.

X