Espadaler dóna per tancat l’episodi de la marxa de militants i diu a Berga que Unió té “un projecte coherent” que fa “apropar la gent”

El cap de llista i secretari general del comité de govern d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler, s’ha reunit aquest dimecres amb empresaris i el president d’UDC a la comarca, Xavier Güell. En el marc d’aquesta visita, que ha servit per presentar les propostes de la formació en matèria de promoció turística, Espadaler ha defensat “el projecte coherent” de la formació de cara les eleccions del 27 de setembre. “A partir que Unió es presenta com una proposta única hi ha gent que s’acosta i pica la porta” ha assegurat. “Som gent essencialment optimista, gent que creiem en allò que estem fent, i el que estem presentant ara és un projecte coherent; que no té dos veus i que depèn de amb qui parles no tiba més cap aquí o més cap allà”, ha expressat el polític democratacristià.

a prop EspadalerPreguntat pels periodistes, Ramon Espadaler ha dit, a més, que l’episodi de la marxa de militants, que al Berguedà va suposar la dimissió de 10 dels 13 membres de la comissió executiva, “ens queda molt lluny i estem molt esperançats, hem caminat molt i hem incorporat gent nova a la comarca”. Respecte la petició que havia fet al juliol, l’actual president comarcal d’Unió, Xavier Güell, per a què els dimissionaris tornessin els càrrecs, Espadaler ha lamentat que aquests els hagin acabat mantenint. “Deixem a la seva consciència aquesta decisió, cadascú es projecta com és”, ha dit. “Volem mirar endavant i no ens distraurem mirant pel retrovisor ni cap al costat” ha afegit també.

Ramon Espadaler ha defensat la coherència del projecte d’Unió i n’ha destacat tres fronts al seu programa: els eixos “nacional, econòmic i de valors”. Per Espadaler, Unió és “un partit nacionalista català que té Catalunya com la seva raó de ser, i que té un model econòmic i social per aquest país, que se sustenta en la creació de llocs de treball, de feina; i un model de valors, de suport a la família, des del suport a la infància fins a la llei de dependència”.

Xavier Güell també ha reiterat que aquestes setmanes ja hi ha gent nova que se li ha atansat i s’ha mostrat interessada en incorporar-se al projecte al Berguedà. Güell ha assegurat, a més, que, en l’actualitat, al Berguedà hi ha “una trentena” de militants d’UDC.

Via Escòcia amb una “consulta pactada”

En la qüestió nacional, a més, el secretari general d’Unió ha recordat que el partit “segueix apostant pel dret a decidir, per una consulta que creiem que ha de ser pactada, acordada amb el govern central”.

Espadaler ha promès que seran “tossuts amb aquests tres eixos, l’econòmic, el nacional i de valors”.  I s’ha mostrat convençut que la consulta pactada és possible: “Escòcia va trigar molts anys a fer una consulta, però quan l’ha fet, l’ha fet amb totes les garanties i això és bo i positiu per la democràcia i el país, i nosaltres som així de tossuts, estem així de convençuts; perquè sabem, que totes les coses que valen, costen”. En aquest sentit ha fet referència també a una frase del seu número 2, Martín Rodríguez Sol, i ha asseverat que aquest està segur que “Catalunya és evident que tindrà el seu moment Escòcia”.

EspadalerParc de la Natura

Espadaler ha aprofitat la visita al càmping Berga Resort per presentar les propostes de la formació en matèria de promoció turística. Segons el cap de llista d’Unió, el turisme és un “motor per a l’economia”, ja que suposa un 10% del PIB i té una tendència “molt positiva”, motiu pel qual “mereix una atenció especial de l’administració i del Govern”.

En concret, les propostes d’UDC van en la línia de rebaixar l’IVA turístic del 10 al 4%; bonificar un 100% la seguretat social als treballadors que es contractin fora de la temporada alta; en generar més entorns verds i paisatgístics per doblar l’oferta de turisme rural; i en fer una major aposta per les qüestions 2.0 amb l’objectiu “d’intentar que la dependència del turisme sigui cada cop menys interior i més exterior”, ha exposat Espadaler.

El cap de llista d’Unió s’ha reunit aquest matí amb el propietari del càmping Berga Resort per conèixer de prop la seva proposta de crear el Parc de la Natura de Berga, un projecte que s’ha posat en dubte des del govern municipal de la CUP. Ramon Espadaler ha comentat que “tot el que vagi en la línia de la dinamització de sectors econòmics, en som partidaris, sempre i quan es respectin tots els marcs legals”.

Així mateix Espadaler ha explicat que escoltarà la proposta de Joan Barniol, l’impulsor del projecte, i ha lamentat que “en alguns governs locals, com en el cas de Berga i Barcelona, estem assistint a temes seriosos”. “Hi ha determinades fórmules que són capaces de guanyar les eleccions i després són un veritable fre pel desenvolupament econòmic”, s’ha mostrat crític Espadaler, qui ha demanat que “les institucions i els governs s’alineïn al servei de la recuperació econòmica”.

Crítica a la compareixença de Mas

Espadaler ha criticat també avui i des de Berga la compareixença que farà Artur Mas previsiblement el dimecres 2 de setembre per donar explicacions sobre el 27-S.

El cap de llista d’Unió lamenta que “es faci un ús partidari i electoralista” de les institucions i ha recordat que “la data del 27-S ja es va fer pública el passat 14 de gener quan es va signar la convocatòria i es va fer amb llums i taquígrafs”. Per tant, segons el punt de vista de Ramon Espadaler, aquesta nova compareixença “és sobrera” perquè “no aportarà cap dada nova que no coneguem”.

FOTOS, a la part superior: Militants i membres de l’equip de Ramon Espadaler, que ha visitat avui Berga acompanyat, entre d’altres, de Martín Rodríguez Sol, exfiscal superior de Catalunya. AUTORA: Pilar Màrquez

FOTO, part inferior: Atenció als mitjans en la visita al càmping Berga Resort. AUTOR: Unió Democràtica de Catalunya

X