Unió nomena la nova direcció comarcal del Berguedà amb Xavier Güell al capdavant

Xavier Güell és el nou president comarcal d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) al Berguedà després que la setmana passada dimitissin 10 dels 13 membres de l’executiva. Segons ha explicat el mateix Güell, i d’acord amb la normativa interna d’UDC, “els estatuts estableixen que en el moment que dues terceres parts de la junta del comitè comarcal decideixen abandonar les seves responsabilitats, automàticament – estatutàriament – s’estableix una junta gestora”. Xavier Güell ha destacat, en aquest sentit, que aquesta tasca va ser-li encomanada des de la seu central del partit. “Senzillament s’ha seguit allò que estableixen els estatuts d’Unió, i he acceptat amb molt de goig”, ha detallat.

Güell, fins ara president local d’UDC a Berga, encapçalarà a partir d’aquest moment un equip de gent que gestionarà l’àmbit comarcal del partit en qualitat de junta gestora fins al congrés d’Unió Democràtica, a mitjans de 2016. L’acompanyaran noms com l’exregidora de la ciutat de Berga, Conxita Medina, encara que el nou president ha preferit no avançar esdeveniments. “Alguns noms han sortit en el comunicat del partit, però no crec que em pertoqui dir noms en aquest moment; ja que no puc parlar d’incorporar persones al comitè quan realment hi ha uns militants que encara no han tornat el carnet i no sabem quin camí prendran” ha volgut destacar Xavier Güell.

Güell, de fet, ha fet una doble crida als dimissionaris. “Han fet públic en els mitjans de comunicació que abandonaven Unió perquè prefereixen el lideratge d’una altra persona i un altre partit, però amb data d’avui dimarts no s’ha tornat el carnet”. Per Xavier Güell “en coherència i amb tot el respecte, s’ha de fer”.

Crida per a què tornin el carnet i no esdevinguin “trànsfugues”

D’altra banda, el president de la nova executiva també ha demanat que “no esdevinguin allò que la gent del carrer coneix amb la paraula trànsfuga” en referència a la possibilitat que tant Jesús Calderer, designat pels democratacristians per ser nou diputat provincial, com els ja nomenats per accedir al càrrec de conseller comarcal, Pere Farré i Llorenç Altozano; deixin Unió però accedeixin finalment a aquests càrrecs pels quals se’ls havia designat.

“Espero que siguin conseqüents i coherents”, ha dit Güell que considera que es tractaria d’un cas “de transfuguisme”, una situació que ha dit que com a pràctica “ha fet molt mal a la política i que fa que la gent del carrer desconfiï dels polítics”.

Respecte la votació del 14J d’Unió, en la que al Berguedà va guanyar el ‘No’ [l’opció del sector crític] per un 93% dels vots; Xavier Güell ha posat en relleu que a nivell català hi va guanyar el ‘Sí’ per un 51% i va haver-hi un 46% dels vots pel ‘No’. Un global que “s’ha d’acceptar” i que contemplava el conjunt “de l’àmbit català, no comarcal”.

Per Güell s’ha d’acceptar el resultat. “És cert que el Berguedà va tenir un dels millors resultats del ‘No’, però en el sumatori de les 41 comarques de Catalunya va guanyar el vot del ‘Sí’”, ha recordat.

En aquest sentit, ha desitjat “sort” als crítics del Berguedà, “com a companys que han estat i que són fins que tornin el carnet”; però ha exposat que “no té sentit fer comunicats i manifestos a la premsa, mentre que encara no s’ha tornat el carnet”.

Tot i que Xavier Güell ha preferit esperar, per tant, a donar noms dels nous membres del comitè comarcal; al web d’Unió hi consten també com a part de la nova executiva: Conxita Medina, Joan Vilà, Josefina Vaque i Pere Prats.