Neix Podem Berguedà, amb la voluntat de treballar “per millorar” la comarca

Podem Berguedà. El partit polític que lidera Pablo Iglesias ja té representació a la comarca. Podemos-Podem Berguedà s’ha presentat oficialment aquest dimarts a l’Hotel d’Entitats de Berga (Centre Cívic de Santa Eulàlia) davant d’una cinquantena de persones. Amb Jordi Soler, de Puig-reig; i Tomás Serrano i José Antonio Aribarro, de Berga, al capdavant, el partit compta a hores d’ara amb 169 inscrits.

Segons ha explicat Jordi Soler a Ràdio Berga i al portal Aquí Berguedà les persones que integren el cercle Podem Berguedà “som gent descontenta amb la política actual, amb la manera de fer les coses”. I ha afegit: “el nostre objectiu és canviar la manera de treballar, i fer-ho per millorar les coses a la comarca”. Aquest és el seu repte: treballar pel Berguedà. Tal com ha argumentat “la comarca s’ha de dinamitzar més, no podem ser una comarca de pas. Hem de vetllar perquè no es perdin més indústries, per crear llocs de treball, per potenciar el comerç de proximitat… i posar èmfasi en les polítiques socials”.

L’objectiu de Podem Berguedà és aplegar com més gent millor per treballar “per un Berguedà millor”. En aquest sentit, ja han posat fil a l’agulla i aquest dimecres mateix han mantingut una xerrada amb la diputada d’ICV Laura Massana. I és que Podem  junt amb Iniciativa (ICV) i Esquerra Unida (EUA) formen Catalunya Sí que es Pot, una coalició de partits que es presentarà a les eleccions del 27 de setembre al Parlamnet de Catalunya. Per això l’assemblea d’aquest dimarts a Berga per presentar oficialment Podem Berguedà també va incloure una xerrada de Catalunya Sí que es Pot, amb representants de Barcelona i de Madrid.

Podem Berguedà està fent els primers passos amb la vista posada a llarg plaç: les eleccions municipals del 2019. La intenció del partit és presentar-se a com més pobles millor “intentarem fer llistes als municipis de la comarca que puguem”, ha dit Jordi Soler. De moment, les persones que donen el suport a Podem Berguedà són per exemple, entre d’altres, exsocialistes i exmembres d’Impuls. I tant persones federalistes com independentistes, ha assegurat Soler.

Les persones interessades a conèixer de prop Podem Berguedà ho pot fer per mitjà del Facebook Podemos-Podem Berguedà (que compta amb més de 200 seguidors), o bé via correu electrònic: podem.bergueda@gmail.com

FOTO: Presentació oficial de Podem Berguedà a Berga, aquest dimarts 1 de setembre

 

X