Berga, Política

Junts pel Sí presenta a Berga la seva candidatura, davant de més de 300 persones

Junts pel Sí presenta a Berga la seva candidatura, davant de més de 300 persones

“Lluitem per un país més just, més pròsper”. Aquest va ser un dels missatges -i en van donar arguments- que van exposar a Berga els candidats de Junts Pel Sí Muriel Casals, Toni Comín i Josep Rull. Davant de més de 300 persones, van presentar ahir dimecres la candidatura a la plaça de la Font del Ros.

junts-pel-si-acte-berga-font-del-ros-3Muriel Casals, número 3 per Barcelona, va posar l’accent en la importància de treballar per aconseguir les estructures d’estat que garanteixin a Catalunya un futur millor: “necessitem una Catalunya que vetlli perquè tinguem l’estat del benestar que correspon als impostos que paguem. Actualment hi ha un trencament entre el que paguem i els serveis públics que podem rebre, i això és una gran injustícia”, va dir. La candidata va deixar clar que el país té prou recursos per estar a l’altura dels països europeus més avançats: “volem posar el nostre color al mapa europeu i estem preparats per fer-ho”.

Toni Comín, número 11 per Barcelona, va explicar que, després de defensar altres opcions polítiques ha arribat a la conclusió que a Catalunya només li queda un camí: “tenir un estat propi”. Segons va dir “el catalanisme s’ha trobat amb molts obstacles al llarg de la història però el compromís amb el futur de Catalunya és tan fort que no s’hi pot renunciar”. També va subratllar que l’objectiu de la independència és “la justícia social”, i que “volem un estat de primera divisió perquè el podem tenir, i aquesta és una oportunitat única. No ens podem fallar els uns els altres. Hem d’aconseguir una gran majoria”.

Estic amb tu

junts-pel-si-acte-berga-font-del-ros-4I per la seva banda Josep Rull, número 12 per Barcelona, va apel·lar al seny, a l’optimisme, a l’esperança i a la convicció. Es va referir a la importància de la mobilització el dia de les eleccions al Parlament de Catalunya, el 27-S, “hem de ser capaços de convèncer molta gent perquè les urnes s’omplin d’aquest missatge de llibertat”. El candidat va apuntar que al Quebec i a Escòcia han pogut votar sobre el seu futur perquè, a diferència d’Espanya, han negociat amb estats forts, “nosaltres tenim al davant un projecte dèbil. Els forts pacten, els dèbils imposen”, va dir. I va afegir que davant els missatges de la por, “cal respondre amb esperança per la construcció d’un projecte millor”. Rull va advertir que els alts índexs de pobresa infantil i d’atur que pateix Catalunya són intolerables i els va atribuir a “la manca de llibertat per prendre les millors decisions per als seus ciutadans. Rull va concloure que el 27-S el dilema és “resignació o futur”.

AUTOR DE LES FOTOS: Ricard Codina

 

27-S Eleccions Independència Josep Rull Junts pel Sí Muriel Casals Toni Comín

Comentaris