Més de 120 persones participen a les jornades de pediatria de Berga, dijous i divendres

Berga acull una nova edició de les Jornades de Divulgació Pediàtrica del Berguedà. Ja són 26 anys difonent temes relacionats amb la infància per mitjà de xerrades que tracten temes d’interès per a pares i mares, mestres, educadors, professionals sanitaris, i públic en general. Estan obertes a tothom però cal inscripció prèvia: www.hsb.cat (on també podeu consultar el programa d’actes detallat). Es fan aquest dijous i divendres, 22 i 23 d’octubre, al Pavelló de Suècia de Berga. De moment ja hi ha més de 120 persones apuntades.

Taller de reanimació cardiorespiratòria

Els matins de dijous i divendres es farà un taller teòric/pràctic de reanimació cardiorespiratòria en el nen. Una formació que es va fer l’any passat i que va tenir bona acceptació, per això es repeteix. Va adreçat a mestres de primària, de llars d’infants, monitors de menjadors… professionals que tenen cura d’infants. Aquest taller servirà per donar eines d’actuació davant d’un nen que pateix un ennuegament o una parada respiratòria sobtada en l’entorn escolar. Es tracta d’unes tècniques fàcils d’aprendre que poden servir per mantenir un nen amb vida fins que arriba l’ajuda de l’ambulància o el metge.

Aquests tallers els impartiran pediatres i personal sanitari expert en reanimació cardiorespiratòria (RCP), tal com ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà el doctor Xavier Giner, cap del servei de pediatria de l’Hospital Sant Bernabé de Berga, que organitza les Jornades. (Pots escoltar-la clicant l’àudio adjunt).

Xerrades

Les xerrades es faran a les tardes de dijous i divendres. Aquest dijous, 22, es parlarà de ‘Nens, adolescents i aprenentatge sexual’, des dels primers anys dels nens fins a l’adolescència. I per altra banda, una altra conferència tractarà d’un tema més mèdic com és la ‘Fibrosis quística’, serà una taula rodona en què hi participaran un especialista de la malaltia, un pare de nen afectat i el president de l’associació catalana de fibrosis quística. Parlaran d’aquesta patologia infantil amb força prevalença.

I aquest divendres, 23 d’octubre, la primera conferència de la tarda serà ‘Desenvolupament del llenguatge i signes d’alerta’, en què psicòlegs i logopedes aportaran nous coneixements i sobretot com actuar i intervenir davant de nens amb problemes de parla. I a continuació, i per tancar les jornades, ‘Els nens d’alta capacitat’, on s’explicarà com es pot detectar un infant ‘superdotat’ i sobretot com intervenir, ja que pot ser una causa de fracàs escolar.