Gironella obre la segona convocatòria d’ajuts a autònoms i negocis de la vila

L’Ajuntament de Gironella ha obert la segona convocatòria d’ajudes a professionals autònoms i negocis del municipi. La iniciativa es va implantar l’any passat i enguany l’equip de govern de CiU continua amb l’aposta d’oferir avantatges competitius per aquelles persones que vulguin crear el seu negoci a Gironella. Es plantegen dos tipus de subvencions.

Dos tipus d’ajuts

Un és per a autònoms censats a Gironella que necessitin el vehicle per treballar i se’ls ofereix una bonificació de fins al 25% de la quota de l’impost de circulació. (S’aplica a un vehicle per treballador)

Pots consultar els detalls d’aquesta subvenció: ajut impost circulació

I l’altre ajut és a fons perdut, per tal de fomentar l’activitat econòmica a Gironella. Es poden obtenir fins a 600 euros, que serviran per destinar-los a actuacions de millora, implantació o ampliació de negocis del poble. L’import total destinat a aquesta línia de subvencions és de 6.000€ i amb càrrec al vigent pressupost municipal 2015.

Les bases per poder demanar aquesta ajuda els trobaràs en aquest enllaç: ajut a fons perdut

Les sol·licituds per a alguna d’aquestes subvencions es poden presentar a l’Ajuntament de Gironella fins al 13 de novembre.

L’any passat, el 2014, quatre establiments comercials de Gironella es van beneficiar d’aquesta iniciativa. Enguany, esperen que els beneficiaris siguin més. Ho ha dit l’alcalde, David Font, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà. (La pots escoltar clicant l’àudio adjunt).