Gironella rehabilitarà l’edifici de Sant Tomàs d’Aquino per convertir-lo en una Createca

Gironella disposarà de Createca. Serà un equipament municipal amb espai per a diferents entitats. En concret es rehabilitarà l’edifici de Sant Tomàs d’Aquino i s’adequarà amb aules i despatxos per a entitats i per a emprenedors de la vila.

Aquesta és l’aposta de l’equip de govern de Gironella (CiU), que vol donar un nou ús a l’edifici que antigament havia estat seu de l’Institut de Gironella i posteriorment de l’Escola d’Art i Disseny. Des que aquest centre va tancar portes, l’edifici està en desús i d’aquí la voluntat de l’Ajuntament de fer-hi obres i donar-li utilitat. De fet, és un compromís de CiU de la campanya electoral. Segons l’alcalde, David Font, “amb la rehabilitació integral de l’edifici i la conversió en Createca s’ompliarà de vida el recinte i serà un lloc per compartir coneixements i espais entre entitats locals”.

Què s’hi farà?

A l’edifici de Sant Tomàs d’Aquino s’hi habilitaran despatxos individuals per a entitats i emprenedors, zones comunes de reunió i trasters per a les entitats, un arxiu administratiu municipal, espai pel Banc d’Aliments de Gironella amb capacitat d’ampliació per als aliments frescos, i aules associades de l’Escola de Música.

La voluntat és no només de facilitar un espai pel teixit associatiu del municipi,  sinó també de promoure un nou concepte de gestió de l’espai entre les entitats, compartint els espais i els recursos, i promovent el treball conjunt.

Tal com està prevista la distribució, quedaran algunes sales condicionades polivalents per tal que en un futur, segons les necessitats que sorgeixin per part de les entitats, es puguin adaptar a nous usos.

Cost

El cost de les obres en aquest nou equipament pugen a 200.859 euros, i ho finançarà íntegrament l’Ajuntament de Gironella amb fons propis. L’empresa adjudicatària per dur a terme l’actuació és i Serviobres Queralt SL, i és previst que duri cinc mesos.

 

 

X