L’escola de Vilada presenta un DVD amb testimonis de persones grans del poble que expliquen la seva etapa escolar

L’Escola Serra de Picamill, de Vilada, presenta aquest dijous el DVD ‘Testimonis’, un projecte intergeneracional que han elaborat alumnes de l’Escola Serra de Picamill. Els més petits de Vilada han fet entrevistes a gent gran del poble preguntant-los sobre la seva experiència escolar i i com es vivia l’escolarització anys enrere. Una iniciativa que va sorgir en motiu del 50è aniversari de l’escola (l’any passat) i que ha permès conèixer de primera mà com van ser els inicis de l’escola amb testimonis d’aquells que hi van estudiar. Es recull l’experiència d’unes 15 o 20 persones d’entre 60 i més de 80 anys.

La projecció del DVD es farà aquest dijous, 19 de novembre, a 2/4 de 6 de la tarda, a la biblioteca de l’escola. D’aquesta manera, s’aprofitarà per inaugurar oficialment un nou curs de l’Espai Biblioteca, que consisteix en oferir l’equipament del centre a tot el poble, per donar-li un ús municipal. S’obre, des del 2010, dues tardes a la setmana (dimarts i dijous d’1/4 de 6 a 1/4 de 8) per donar-li un ús fora de l’horari lectiu. D’aquesta manera es cobreix la mancança que tenen molts pobles petits de la comarca, la falta d’una biblioteca, i per tant d’un espai públic de lectura i de consulta, així com també d’oci.

Després de la projecció d’aquest DVD, que és un treball d’història oral, es farà un obsequi a totes les persones grans que han participat al documental. L’acte es clourà amb un berenar.

El DVD passarà a formar part del fons de la biblioteca i també n’hi haurà un còpia a l’Arxiu Comarcal del Berguedà, a Berga.

 

X