El material humanitari recollit a Berga per als refugiats arriba a Tessalònica

Les 670 caixes de roba i bolquers que van sortir de Berga el passat mes d’octubre ja han arribat a Tessalònica, i ja s’han descarregat tots els paquets (són a l’AUT School of Pastoral and Social Theology). Es tracta del material humanitari recaptat per ajudar als refugiats per la guerra de Síria i d’altres països en conflicte.

materialhumanitaritessalonica2 materialhumanitaritessalonica3

 

Una iniciativa del Grup de Joves de Santa Eulàlia, de Berga, que va tenir molt bona acceptació i que va comptar amb una molt bona resposta ciutadana, persones de Berga i comarca que es van sumar a la crida i que van fer donacions de roba d’abric, mantes i bolquers, principalment, així com altre material humanitari per ajudar als refugiats.

Condemnen els atemptats

El Grup de Joves de Santa Eulàlia s’ha mostrat satisfet que el material humanitari hagi arribat ja al seu destí, i per altra banda s’ha entristit i han condemnat els brutals atemptats de París. “Un acte de terror que no té nacionalitat ni religió, és un crim”, apunten.

Segons el col·lectiu de joves, “actes com aquests ens recorden la brutalitat que colpeja a diari Síria, l’Iraq, l’Afganistan... i que desgraciadament ha colpejat també París”. Des del Grup de Joves de Santa Eulàlia condemnen tot acte de violència i terrorisme que es cometi a qualsevol part del món i recorden que “davant d’actes com aquests ens cal estar units com a societat per a fer-hi front”.

Condemna també de la comunitat islàmica de Gironella

La comunitat islàmica de Gironella se suma a la condemna dels atemptats de París del passat divendres 13 de novembre. En un comunicat, el col·lectiu subratlla que “cap religió, l’islam inclosa, defensa la violència”.

Des de la comunitat se sumen al dol i fan a una crida per treballar units per la cohesió social del municipi i del país.

 

X