Berga substituirà 11 dels 35 arbres del passeig dels Abeuradors, que estan en risc de fractura o caiguda

L’Ajuntament de Berga substituirà una part dels arbres del passeig dels Abeuradors seguint l’aplicació del Pla de gestió de risc de l’arbrat. Aquest dimecres, 2 de desembre, es farà una assemblea oberta perquè puguin conèixer els resultats de les conclusions d’aquest pla. Prèviament ja s’ha fet una reunió entre l’associació de veïns de La Valldan i tècnics i membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Berga.

L’assemblea d’aquest dimecres serà a les 7 de la tarda al Centre Cívic de la Valldan. S’ha convocat a tot el veïnat de la zona mitjançant carta, i hi assistiran l’alcaldessa i regidora de Participació Popular, Montse Venturós; el regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient, Oriol Camps; i tècnics municipals i forestals.

Una de les conclusions del Pla de gestió de risc de l’arbrat de Berga posa de manifest la necessitat d’abatre alguns dels arbres de la zona del passeig dels Abeuradors ja que dels 35 que hi ha, 7 tenen un risc important de fractura o caiguda i 4 més el tindran els propers mesos, segons l’estudi, si no es fa cap actuació. Aquesta circumstància es deu al fet que per contenir el creixement dels arbres s’han dut a terme podes molt agressives durant molts anys.

Davant aquesta situació, des de l’Ajuntament de Berga s’ha informat a l’Associació de veïns de la necessitat d’intervenir a la zona. D’entrada se substituiran 11 arbres. Ambtot, la previsió és que noves plantacions substitueixin l’arbrat malmès. El veïnat podrà escollir la tipologia segons l’equip de govern de Berga (CUP).

Les intervencions a la zona del passeig dels Abeuradors es preveuen al llarg de l’hivern.

 

X