El Berguedà programa cursos de formació per a 176 persones a l’atur i 36 treballadors

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà posarà en marxa noves accions formatives que beneficiaran 176 persones a l’atur i 36 persones treballadores. L’objectiu és lluitar contra l’atur i afavorir la creació de llocs de treball a través de la formació.

L’Agència de Desenvolupament ha programat un total d’11 accions formatives adequades a les oportunitats del mercat de treball, que permeti  a les persones a l’atur tenir les competències necessàries per reiniciar una carrera professional de futur o retornar a la formació reglada.

Quines són les accions?

Per una banda, es realitzaran 2 accions formatives amb certificat de professionalitat dirigides a persones en situació d’atur en les especialitats d’Atenció sociosanitària per persones dependents en institucions socials (2 grups) i Operacions auxiliars de serveis administratius i generals.

cursos adbergueda barPer altra banda, es realitzaran 7 accions formatives dirigides a joves en situació d’atur i inscrits al programa de Garantia Juvenil, amb els objectius d’afavorir la seva inserció laboral; reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals; incrementar l’emprenedoria o retornar al sistema educatiu. Les accions formatives per al col·lectiu de persones joves són: operacions auxiliars d’elaboració a la indústria agroalimentària, operacions bàsiques de cuina, serveis de restaurant cafeteria i bar, monitor de lleure infantil i juvenil, multimèdia i comunicació, aprofitaments i treballs forestals de muntanya, i Fem Ocupació per Joves de contractació juvenil.

I per últim, s’oferiran 2 cursos de formació continua a persones treballadores en actiu que permeti als treballadors adquirir competències en la resolució de conflictes i en primers auxilis.

X