Pau Bartoló afronta el repte de córrer 196 km pels paratges glaçats de Lapònia

El corredor de muntanya d’Avià Pau Bartoló afronta un repte que mai ningú ha fet fins ara: córrer 196 quilòmetres per Lapònia (entre Noruega i Finlàndia), enmig de naturalesa salvatge i paratges glaçats, on les temperatures poden rondar els 40 graus sota zero. “Aquest és el handicap més important”, ha comentat Bartoló en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà (la pots escoltar clicant l’àudio adjunt).

L’avianès farà en solitari i de forma autosuficient aquesta prova, que començarà el proper 15 de febrer i que és previst que completi en tres o quatre dies. Començarà al nord de la regió de Finmark (Noruega), en ple Cercle Polar Àrtic, i baixarà cap al sud per acabar arribant a la frontera amb Finlàndia, a l’est. No només posarà a prova la seva resistència física sinó també la força psicològica i la valentia, i és que recórrer una de les zones més fredes del planeta no serà fàcil. Una aventura on conviurà amb la naturalesa, creuarà rius i llacs gelats, on només tindrà cinc hores escasses de llum del sol, i on la seva millor companyia serà l’aurora boreal.

Amb aquest repte, el nom de Pau Bartoló quedarà ja escrit ja no només entre els millors corredors de muntanya del 2016 sinó entre els esportistes que afronten els reptes humans més extrems del món. Després que com a corredor d’ultratrails el nom de Pau Bartoló sí que s’hagi anat fent un lloc a les llistes dels millors corredors de muntanya: l’agost passat a Chamonix, Bartoló (de Buff Pro Team / Segurartic – Catalana Occidente) aconseguia la victòria absoluta a la TDS de l’Ultra Trail del Mont Blanc. I a més, diverses victòries i podis en les principals carreres de tot el món.

Pau Bartoló comptarà amb un equip de suport i seguiment amb dues càmeres de vídeo i drones i dues càmeres fotogràfiques. Un equip amb motos de neu farà el seguiment i filmarà a l’esportista del Berguedà.

El repte el patrocina ‘Seguartic, seguros deportivos, ocio i viajes’- ‘Catalana Occidente, seguros’.

 

X