Gironella estrena el voral per a vianants que connecta el nucli urbà amb Cal Blau

Gironella ja disposa de l’itinerari per a vianants que connecta el nucli de Cal Blau amb el centre urbà de Gironella, per la carretera de Casserres (BV-4132Z). Ja s’han acabat unes obres que permeten facilitar als veïns de la zona una mobilitat segura i adaptada.

L’actuació ha suposat l’adequació d’una connexió segura per als vianants entre els dos nuclis de la població i que fins ara s’havia d’efectuar a través d’un itinerari d’escales o bé per la calçada, amb el perill que això comportava.

Les obres, finançades per la Diputació de Barcelona, han tingut un pressupost de licitació de 151.088 €. El nou itinerari per a vianants comprèn un tram de 470 metres, i connecta el  nucli de Cal Blau amb el centre urbà de Gironella, en un recorregut de zona no urbanitzable i amb absència d’edificacions. És un camí de 2,20 metres d’ample al mateix nivell de la  calçada, on s’ha col·locat una barrera de seguretat entre el vehicle i el vianant, així com la construcció d’un pas de vianants elevat com a porta d’entrada a la zona urbana de Gironella per donar continuïtat al recorregut.