El Konvent de Cal Rosal tanca la cuina fins que regularitzi l’activitat

L’espai Konvent Cuina ja no serveix àpats. Ha tancat portes aquest cap de setmana i no tornarà a obrir fins que es regularitzi l’activitat gastronòmica, una més de les que oferia -i amb molt bona crítica per part dels comensals- l’Associació Cultural del Konvent de Cal Rosal.

El fet que aquest espai funcionés sense la llicència pertinent va fer que l’associació Hostaleria i Turisme del Berguedà es posés en peu de guerra i demanés “igualtat de condicions”. Reclamaven exigències legals al Konvent de Cal Rosal en l’àmbit de restauració perquè ho consideraven “competència deslleial pel sector” perquè no complien “la legalitat”.

Segons ha explicat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà Eduard Finestres, gestor i director del Konvent Cuina, “la nostra proposta no pretenia fer la competència als restaurants de Berga i comarca, s’hi podia menjar sí, però el concepte era molt diferent”. Ha dit que “l’espai -l’antic menjador de les monges-, l’entorn, les sorpreses que t’hi podies trobar… ja feien notar la nostra aposta per un model diferent. A més, no oblidem que va néixer per impulsar l’experimentació i la investigació gastronòmica, amb voluntat de donar a conèixer productes”. En aquest sentit, el gener de l’any passat es va fer la mostra d’olis de Catalunya.

La voluntat, ha assegurat Finestres, “és reprendre l’activitat gastronòmica el més aviat possible”. Serà una aturada temporal per adaptar-se a les regulacions del sector. “Esperarem fins que arribi la llicència pertinent i mentrestant farem vacances a Konvent Cuina”. Aquesta és la decisió que han pres. Hi ha influït la pressió d’Hostaleria i Turisme? “No, ha estat un factor però no el decisiu”, ha assegurat Eduard Finestres. Entén que sí, que s’havien de regularitzar aspectes i deixa que s’hi està treballant. Konvent i Ajuntament de Berga busquen la manera de permetre reprendre el projecte Konvent Cuina. Un procés que Finestres confia que es desencallarà però reconeix que “pot ser lent”. No sap si l’aturada serà per setmanes o mesos, “podria passar fins i tot mig any. Ara per ara no sabem fins quan durarà aquest tancament temporal”, ha dit.

FOTO: Al fons a la dreta, l’edifici del Konvent de Cal Rosal / AUTOR: Ricard Codina

 

X