Hostaleria i Turisme del Berguedà reclama les mateixes exigències legals al Konvent de Cal Rosal en l’àmbit de restauració

L’espai Konvent Cuina del Konvent de Cal Rosal està en el punt de mira de restauradors de Berga i comarca que ho consideren “competència deslleial pel sector”. Diuen que no s’ajusten a la legalitat perquè funcionen sense la llicència pertinent que requereix un establiment de restauració i també apunten que no compleix els requisits idonis en matèria de sanitat, per exemple.

“Volem que si el Konvent fa activitat culinària, compleixi la legalitat”. Així ho ha dit el president de l’associació Hostaleria i Turisme del Berguedà, Toni Barat, que ha concedit una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà per deixar clar que no estan en contra del conjunt de l’activitat cultural que es fa al Konvent de Cal Rosal sinó que qüestionen l’espai que funciona com a restaurant (des de l’estiu del 2014). “No denunciem res, simplement demanem igualtat de condicions després de queixes de diversos associats”, ha afegit.

El març van entrar una instància a l’Ajuntament perquè l’anterior equip de govern de CiU donés detalls sobre l’activitat de Konvent Cuina i actués davant les suposades irregularitats. La resposta segons Barat “va ser poc clara i gens transparent” i per això ara han tornat a demanar al govern de la CUP que normalitzi la situació d’aquesta associació cultural que ha donat vida al Konvent amb propostes culturals i artísitiques: concerts, exposicions, perfomance… i incorporant també espai per oferir menjars. Aquí és on se centra la  queixa d’Hostaleria i Turisme “perquè com associació cultural -regulada- juguen a una picaresca que els permet ser més privilegiats” i, ha remarcat Toni Barat “no podem estar-hi d’acord, com no pot ser d’altra manera, la nostra posició és que tothom ha de dur a terme la seva activitat professional amb les mateixes exigències legals, i contribuir al bé comú, tributant via impostos”. Ha manifestat Barat que “no es pot confondre legalitat amb modernitat”.

En aquest sentit, l’equip de govern de Berga estudia com normalitzar la situació de l’espai de restauració del Konvent, fent inspeccions per emetre un informe que concreti els requisits que es compleixen i els que no. De moment no n’ha transcendit més informació.

Toni Barat confia que es pugui resoldre aquest tema i llavors, ha dit, Konvent Cuina “ens tindran al costat com a associació, fins i tot els oferirem que es facin socis”. I ha insistit que “amb l’activitat cultural que es fa al Konvent de Cal Rosal no ens hi fiquem, ens sembla bé. Ens sembla bé. Ni estem ni estarem mai en contra de la cultura”.

FOTO: Al fons a la dreta, l’edifici del Konvent de Cal Rosal / AUTOR: Ricard Codina

 

X