Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Berga, Patum

Es plantegen reformular els títols de Patumaire

Una de les propostes que es va posar sobre la taula a la reunió del Patronat de la Patum d’aquest gener és reformular els títols de Patumaire, que s’atorguen cada any per Corpus a les persones que fa 10 anys que treballen per a la festa.

Un cop recollits els punts de vista de les comparses i persones vinculades amb l’organització de la Patum, la Junta General exposa la proposta d’anul·lar el format actual i apostar per la creació d’algun tipus de reconeixement especial que s’atorgui de forma excepcional a persones que veritablement han tingut un paper destacat a la festa.

S’acorda però que de cara a la Patum d’aquest 2016 es mantindrà el mateix format que fins ara. I per altra banda, s’acorda que cada cap de colla parlarà amb els membres de la seva comparsa i adoptarà un posicionament sobre què cal fer de cara a la Patum del 2017 referent als títols de patumaire. A més, també es consultarà a la ciutadania en general per copsar la impressió que tenen sobre aquests reconeixements. A partir d’aquí, amb tota la informació recollida es prendrà una decisió definitiva. Serà a la reunió de la Junta General de valoració de la Patum 2016, al juny. Si s’acorden canvis, s’aplicaran al 2017.

Altres temes que s’han tractat al darrer Patronat són: ampliar la comparsa dels nans nous de 4 a 12 membres, fer pagar els programes de la Patum amb contigut històric, fer enquestes per conèixer el perfil dels visitants a la Casa de la Patum, i col·laborar amb l’associació LGTB TalComSom de Vic.

 

Patronat de la Patum títols de patumaire

Estic amb tu

Comentaris